Tata a luat in 2008 un credit de la banca. La un moment dat nu a mai putut achita ratele , iar in ianuarie 2010 , banca a predat contractul unei firme de recuperari cu care ulterior tata a luat legatura si a incheiat un angajament de plata. La credit a avut si asigurare. Pe 15 august 2010 a decedat. Am mers la banca , am intocmit dosarul pentru despagubire , iar pe 4 octombrie cei de la banca ne-au sunat si ne-au comunicat ca asiguratorii nu ne vor despagubi deoarece spun ei ca la data intocmirii dosarului de despagubire , tata nu mai avea nici un contract cu banca acesta fiind predat firmei de recuperare. Intrebarea mea este: cand s-a predat datoria de ce nu s-a predat si asigurarea ? Ce demersuri trebuie sa fac in continuare? Eu inca mai platesc rate firmei de recuperare. Ce se intampla daca cei de la asigurari nu ne despagubesc si nu voi mai putea achita ratele?
1. Deschideti succesiunea dupa tata, la notarul de la ultimul domiciliu al tatalui.
2. Acceptati succesiunea sub beneficiu de inventar.
3. Nu mai platiti ratele.
4. Angajati-va un avocat care sa studieze contractul bancar precum si asigurarea.
Asiguratorul nu are la indemana parghii legale pentru a-l obliga pe contractant la plata primei de asigurare.Sanctiunea neplatii este lipsa calitatii de asigurat.Acest contract nu putea avea soarta contractului de credit,nu putea fi "predat".
Suma asigurata in caz de deces este acordata(bancii,beneficiarilor desemnati sau mostenitorilor legali)daca exista un contract in vigoare la momentul decesului persoanei asigurate.
Asiguratorul spune ca nu poate despagubi pentru ca nu exista un contract cu banca?Daca aveti dovada ca primele de asigurare au fost achitate,refuzul asiguratorului poate fi atacat.Exista interes asigurabil la momentul incheierii asigurarii,nu este nevoie ca acesta sa existe ulterior.Dar e greu de crezut ca banca a platit pentru asigurare in conditiile in care tatal dv. nu a platit ratele.