avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 767 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... PENSIE ALIMENTARA
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

PENSIE ALIMENTARA

BUNA ZIUA.MA NUMESC RUSU OLGA SI AM INCHEIAT UN DIVORT CU MINOR IN URMA CARUIA COPILUL MI-A FOST INCREDINTAT MIE,URMAND CA PENSIA SA FIE PLATITA INCEPAND DE LA DATA DE LA CARE S-A DAT HOTARAREA. AM PRIMIT HOTARAREA ACUM DOUA SAPTAMANI. CAT MAI DUREAZA PANA VOI PRIMI PENSIA ALIMENTARA AVAND IN VEDERE CA SE PUNE POPRIRE PE SALARIUL FOSTULUI SOT?
VA MULTUMESC ANTICIPAT.
din momentul in care hotararea este definitiva si irevocabila vei primi pensia alimentara, daca ai spus ca s a pus poprire pe salariul fostului sot, din momentul in care este definitaiva hotararea institutia la care este angajat,este obligata sa trimita bani in contul Dvs
hotararea de divort se poate ataca in termen de 30 zile, depinde ce scrie in sentinta, pana nu este definitiva si pana nu se transmite institutiei unde lucreaza fostul sot, nu veti primi nimic
Apelul poate fi exercitat in termen de 30 de zile de la data comunicarii sentintei civile , instanta de control judiciar apreciind legalitatea cu privire la stabilirea pensiei de intretinere ,la numele mentionat in hotarare judecatoreasca si cu privire la orice alte aspecte mentionate de dumneavoastra.

Astfel , sentinta poate fi mentinuta in tot sau in parte, desfiintata in tot , sau in parte ,dupa cum instanta de control judiciar o va aprecia ca fiind temeinica sau nu .


Decizia poate fi ataca cu recurs, termenul de 30 de zile curge tot de la comunicare.

Data hotararea este definitiva si irevocabila , poprirea va fi dispusa de la aceasta data.
Ultima modificare: Joi, 7 Octombrie 2010
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort ALINACARSTEA ALINACARSTEA Buna ziua. Am terminat cu divortul si la o luna mi-a venit hotararea .M-ar interesa ce inseamna: Definitiva si irevocabila in ceea ce priveste divortul .Cu ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara laurali laurali Buna seara, In urma divortului instanta a stabilit o pensie alimentara pentru copil, pensie pe care tatal refuza sa ne-o dea pe motiv ca decizia inca nu ... (vezi toată discuția)
Divor adina111 adina111 Buna ziua. Am o nelamurire poate ma puteti ajuta. In luna sept. anul trecut am depus actele de divort., in ianuarie am avut prima infatisare iar ex-sotul ... (vezi toată discuția)