buna ziua! eu si sotul meu avem 2 imobile. am intentat divort de curand. el va renunta la unul din cele 2 imobile si eu renunt la pensia alimentara (avem un copil minor). celalalt imobil are ipoteca de rang 1 deoarece am facut un credit in timpul casatoriei. in afara de asta mai exista si posibilitatea unui alt sechestru pe acest imobil - exista un proces pierdut de el. intrebarea mea este: cine si cum va imparti cel de-al doilea imobil?
multumesc mult!
impartirea bunurilor comune se poate face, prin buna intelegere de catre fostii soti, sau de catre instanta de judecata in cazul in care acestia nu se inteleg, in urma actiunii de partaj judiciar promovata odata cu actiunea de divort sau, separat de aceasta.
imi cer scuze, cred ca nu am explicat prea clar: in cazul in care in urma procesului pe care l-a pierdut se face executarea acelui imobil care e ordinea in care isi vor lua banii: banca? celalalt care a cerut executarea(cu procesul pierdut), eu in calit. de fosta sotie ce fac? mentionez ca pt acest imobil nu avem de gand sa facem partaj si nici nu-l impartim de buna voie.
consider ca, in acest caz, executarea silita se poate face numai dupa efectuarea partajului bunului in cauza. fiind bun comun, executarea priveste numai partea cazuta in pretentii si nu ambii soti. banca urmeaza a se indestula de la acel sot caruia i-a fost atribuit bunul sau executa silit, dupa caz, in cazul neplatii creditului contractat.
Executare silita
rocorobert
Buna seara, as dori sa stiu cum se poate efectua o executare silita , in cazul in care imobilul se afla in coproprietate, este ipotecat de rang I in favoarea ... (vezi toată discuția)
Executare silita
ovidana
Sotul meu a decedat in urma cu ceva vreme. Impreuna avem contractate doua credite, unul cu ipoteca si unul de nevoi personale fara ipoteca. Mentionez ca ... (vezi toată discuția)