avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 329 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cand pot beneficia de pensie?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cand pot beneficia de pensie?

sunt nascuta in1963 luna mai Lucrez din septembrie 1982 pina in prezent.in perioada septembrie 1982-aprilie 2001 am beneficiat de conditii deosebite in munca.In ce an voi putea iesi la pensie?Multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 09:56, 7 Octombrie 2010
Adica in perioada septembrie 1982 - aprilie 2001 ati lucrat in grupa II de munca? Daca da, puteti beneficia de pensie pentru limita de varsta la 60 de ani si 2 luni, (am redus varsta standard de pensionare cu 4 ani pentru activitatea lucrata in grupa II de munca). Varsta standard de pensionare de 64 de ani si 2 luni va putea fi redusa cu 4 ani daca veti realiza stagiul complet de cotizare de 34 de ani si 2 luni.

Veti putea beneficia de pensie anticipata partiala la varsta de 59 de ani si 2 luni daca veti realiza stagiul complet de cotizare 34 de ani si 2 luni. Pana acum aveti 28 de ani + 4 ani si 6 luni spor pentru activitatea lucrata in gruapa II de munca.

Ultima modificare: Joi, 7 Octombrie 2010
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand pot beneficia de pensie? ghiorghe ghiorghe Sunt nascut in 21-04-1961. Din anul 1980-ianurie 14 pana pe 15 iunie 1982 am lucrat Grupa I 100 %. Armata 15-06-1982 pana pe 15 decembrie 1983. Angajat 10 ... (vezi toată discuția)
Cand poate beneficia de pensie? akantha akantha vreau sa intreb daca mama are dreptul la pensie este nascuta la 03.11.1956 are 27 de ani de munca in categoria II. si 5 copii nu are stagiul complet de ... (vezi toată discuția)
Varsta de pensionare la femei in grupa 1 de munca moldovan_margareta moldovan_margareta Varsta de pensionare daca am lucrarti in grupa 1 de munca 26 ani si 6 luni si am 1 copil, am 44 ani si 7 luni .Dupa noua lege la ce varsta pot sa ies in ... (vezi toată discuția)