avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 291 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... incetare CIM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

incetare CIM

in cazul incetarii unui contract al unui salariat prin art. 55 litera b-acordul partilor- mai e nevoie de preaviz?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:07, 9 Octombrie 2010
Nu, C.M. - ul inceteaza la data semnarii de catre cele doua parti a acordului.
acord, adica deciziei de incetare
Se poate face o decizie de incetare a unui CIM pe perioada determinata, a carui perioada determinata nu s-a terminat, din initiativa angajatorului, prin acordul partilor fara preaviz?

La o concediere este necesara doar decizia de incetare cu acordul partilor, sau este nevoie de o instiintare de concediere a salariatului, asa cum si salariatul ar anunta angajatorului demisa printr-un act scris . ?

Multumesc!
Contractul de munca este un contract bilateral, prin urmare partile pot cadea de comun acord sa-l incheie. De regula procedura este cam asa, angajatul formuleaza o cerere o inmaneaza angajatorului, acesta o semneaza ca fiind de acord si emite o decizie de incetare CM -ului.
cipanu a scris:

in cazul incetarii unui contract al unui salariat prin art. 55 litera b-acordul partilor- mai e nevoie de preaviz?

Efectele acordului cu privire la încetarea contractului de muncă se vor produce la data realizării lui sau la data stabilită de părţi. In acest caz, nu se acorda preaviz.

@ Luna09
Da, orice tip de c.i.m. poate inceta prin acordul partilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Data de incetare trecuta in decizie strand strand Buna ziua! Orice inceput este greu mai ales ca sunt debutant in domeniu abia am inceput cursul de inspector resurse umane. Am preluat de curand sarcinile ... (vezi toată discuția)
Incetare cim girbeaelena girbeaelena Este posibil ca CIM - ul sa fii incetat cu data de 29.11. 2013 in conditiile in care mi-am dat demisia cu acordul partilor conf. art. 55 lit. B in data de ... (vezi toată discuția)
Demisie, modificare perioadă preaviz buiavasi buiavasi perioada de preaviz poate fi intrerupta, sau se poate renunta integral sau partial la ea si in ce conditii? (vezi toată discuția)