@doina99,
Legea 230/2007 precizeaza:
Art. 30. -(1) Comitetul executiv, reprezentat de preşedintele asociaţiei de proprietari, are următoarele atribuţii:
d) reglementează folosirea, întreţinerea, repararea, înlocuirea şi modificarea părţilor proprietăţii comune, inclusiv cu privire la consumurile aferente proprietăţii comune;
Comitetul executiv decide, dar adunarea generala poate sa adopte, sa modifice sa ia hotarari. O decizie a comitetului poate fi anulata de o hotarare a adunarii generale.
@Laura Ciobeica,
1. Normal este ca acel spatiu sa fie folosit cu acordul asocaitiei printr-un contract de inchiriere.
2. Presedintele asociatie nu a sesizat timp de 4 ani pentru ca a putut fi ales intre timp, pentru ca nu a stiut, pentru ca nu si-a dat seama, pentru ca nu a fost atentionat de altcineva. Daca acum a constatat, acum aplica legea.
3. Trebuie sa plateasca o chirie daca vrea sa-l foloseasca singur. Altfel sa-l cedeze cuiva care plateste chirie de care beneficiaza toti proprietarii.
4. La o parte din proprietatea comuna, conform cotei indivize, are dreptul orice proprietar, deci si celalti vecini au dreptul.
Discutand cu presedintele se poate ajunge la o intelegere. Sa se considere ca a folosit pana acum acel spatiu in contul eforturilor si cheltuielilor pe care le-a facut pentru curatenia si amenajarea lui. iar de acum inainte sa plateasca chirie in baza unui contract incheiat cu asociatia. Totusi, oricat ar fi muncit sa-l faca functional, s-a compensat cu utilizarea lui in 4 ani fara a plati chirie.