avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 783 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general CONTRACT DE IMPRUMUT PERSOANA FIZICA-SRL
Discuție deschisă în Contabilitate în general

CONTRACT DE IMPRUMUT PERSOANA FIZICA-SRL

Va rog sa-mi indicati cum se inregistreaza in contabilitatea unei societati un imprumut primit de la o persoana fizica? Adica : la notar a fost incheiat un contract de imprumut, prin care d-nul Z din afara societatii a imprumutat societatea cu suma de 5000 euro. Cum se evidentiaza acest fapt in contabilitate. Ce acte si unde se inregistreaza suma?
Deasemenea doresc sa stiu cum se poate inregistra acest contract la Registrul Comertului?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: MATGAB , utilizator 15:51, 7 Octombrie 2010
intocmiti dispozitie de incasare si chitanta.

5311 462 echivalent lei

nu se inregistreaza contractul la registrul comertului.
DAR DACA VREAU SA-L INREGISTREZ , PENTRU A EVIDENTIA CA FIRMA ARE DATORII ? CE SE INTAMPLA DACA ADMINISTRATORUL NU-L INREGISTREAZA IN CONTABILITATE?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contractul de creditare societate Buna ziua, Contractul de creditare societate, se inregistreaza in registrul de casa? Am nevoie de aceasta informatie din motivul urmator: - tin ... (vezi toată discuția)
Sold casierie cu minus ionela11 ionela11 Buna ziua, Soldul la casa este de SFD= -50000 lei, Cum as putea sa fac si fie pe plus? Pot face 5311=461 cu suma de 50000 lei?...pt ca am SFD 461 60000 ... (vezi toată discuția)
Inregistrare depunere+retragere capital social dona77 dona77 Inregistrarea aportului capitalului social pentru un SRL nou infiintat se face direct in 5121, sau in 5311 (dupa imprumutarea firmei de catre ... (vezi toată discuția)