avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 376 soluții astăzi

Joi, 27 martie, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale incompatibilitatec-cenzor, actionar-angajat cu ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

incompatibilitatec-cenzor, actionar-angajat cu contract de munca la firma

art.161 din Lg.31/1990 (al.2 lit.b)
Poate fi mentinut ca cenzor in S.A. un actionar care are si calitatea de angajat cu contract de munca in aceeasi firma?
Cel mai recent răspuns: kappauser , utilizator 23:56, 8 Octombrie 2010
Conform articolului pe care l-ati invocat nu poate.
(2) Nu pot fi cenzori, iar daca au fost alesi, decad din mandatul lor:
a) rudele sau afinii pana la al patrulea grad inclusiv sau sotii administratorilor;
b) persoanele care primesc sub orice forma, pentru alte functii decat aceea de cenzor, un salariu sau o remuneratie de la administratori sau de la societate sau ai caror angajatori sunt in raporturi contractuale sau se afla in concurenta cu aceasta;

Text clar: O persoana nu poate primi remuneratii de la 2 societati concurente. (Cenzorul este platit de societatea A ca si cenzor si eventual salariat, in acelasi timp este platit si de administratorii, angajatorii sau societatea B) Adica mielul care suge la doua oi. Se impiedica astfel concurenta neloiala.

In cadrul unei societati calitatea de salariat este compatibila cu orice alta functie in cadrul societatii. Nu poti face parte din doua categorii care au rolul de a se controla sau supraveghea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare cenzor sa lulusca lulusca Se poate face [b] contract de munca[/b] pe perioada nedeterminata in functia de cenzor , mentionez ca societatea este pe actiuni. (vezi toată discuția)
Mai pot infiinta un alt srl daca? glo glo am avut un srl si am vindut-o.vreau sa infiintez alta .mai pot? (vezi toată discuția)
Srl in faliment ana24 ana24 In cazul intrarii in faliment a unei societati comerciale, asociatul acesteia mai poate in vreo forma permisa de lege activitate comerciala? -Stiu ca are ... (vezi toată discuția)