avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare cumparare teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare cumparare teren

Buna ziua!
va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie: mama este unic mostenitor in urma decesului tatalui. suntem 3 frati care am hotarat la succesiunea tatalui decedat sa cedam totul in favoarea mamei.
Acum vrea sa-mi dea o suprafata de teren construibil din curtea casei.
ce act este cel mai bine de facut in acest sens pentru anu putea fi atacat in vreun fel de ceilalti frati ?
-vanzare cumparare
-donatie
-etc
deasemeni as dori sa stiu daca costul difera de la un act la altul pentru aceeasi suprafata de teren.
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 21:58, 7 Octombrie 2010
Donatia este atacabila de catre ceilalti mostenitori, dupa decesul mamei.
Mai bine vanzare-cumparare, dar, pt a nu fi asimilata donatiei ( deci atacabila) trebuie ca pretul ( pe langa conditia sa fie sincer, serios si real) sa fie platit - sa faceti un transfer bancar sau o chitanta ca s-a platit - sau chiar sa platiti in fata notarului ( chiar daca afara mama va da banii inapoi).

Costurile sunt apropiate, deci nu conteaza din acest punct de vedere ce alegeti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare imobil ContSters88583 ContSters88583 Suntem 4 surori care impreuna cu mama suntem mostenitorii unui apartament de 2 camere. Am hotarat cu totii sa cedam in favoarea mamei si apoi sa il cumpar de ... (vezi toată discuția)
contract de vânzare cumpărare între mamă și unul dintre copii. buna seara, va rog ajutor in următoare problema. mama deține ... Uioara2 Uioara2 Buna seara, va rog ajutor in următoare problema. Mama deține un apartament dobândit după ce a devenit văduva pe care dorește să mi-l vândă mie. Îmi ... (vezi toată discuția)
Act de vanzare cumparare ovidiu_puscasu ovidiu_puscasu am un teren mostenit prin actul de vanzare cumparare de la parinti mama fiind decedata tatal fiind vitreg poate sa mil anuleze fara acordul propietarului dak ... (vezi toată discuția)