avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 634 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de vânzare cumpărare între mamă și unul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de vânzare cumpărare între mamă și unul dintre copii. Buna seara, va rog ajutor in următoare problema. Mama deține ...

Buna seara, va rog ajutor in următoare problema. Mama deține un apartament dobândit după ce a devenit văduva pe care dorește să mi-l vândă mie. Îmi poate vine acest apartament fara a fi necesar acordul fratelui meu? Poate fi atacat cest contract de către fratele meu?
Mulțumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Uioara2 , utilizator 16:07, 23 Septembrie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dar ii platiti pretul ap in contul ei bancar.
Daca e V/C reala pe bani, nu aveti ce risca.

Daca nu, trebuie sa alegeti alta varianta....
Mama dvs fiind proprietara n-are nevoie de acordul nimanui
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Septembrie 2024
Dapix, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,

Daca apartamentul ii apartine mamei dumneavoastra, deci este dobandit dupa decesul tatalui, fiind bun propriu, aceasta poate dispune de el, dupa cum doreste.

Astfel, poate fi perfectat un contract de vanzare -cumparare, insa trebuie remis pretul, element ce tine de esenta contractului de vanzare-cumparare.

Pretul trebuie sa fie unul real, sincer si serios.

Asadar, pretul nu trebuie sa fie derizoriu, intrucat actul de vanzare-cumparare poate fi calificat drept o donatie deghizata.

De asemenea , poate fi perfectat un contract de intretinere.

In sarcina dumneavoastra se va naste o obligatie de a asigura subzistenta mamei dumneavoastra.

Cata vreme obligatia de intretinere este realizata, conform contractului, acesta nu poate fi rezolutionat.

Mulțumesc frumos pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, va rog sa mi spuneti ce sanse am, la urmatoarea speta: ... ani24 ani24 Buna ziua, Va rog sa mi spuneti ce sanse am, la urmatoarea speta: suntem 3 frati, 2 surori si un frate, una fintre surori a primit un apartament care era pe ... (vezi toată discuția)
Necesit consultanta act apartament Doru.I Doru.I Va salut, necesit consultanta dumneavoastra. Locuiesc intr-un apartament de 20 de ani. Propietarii apartamentului sunt bunicii mei. Bunicul m-a contactat ca ... (vezi toată discuția)
Titlu mostenire sau contract vanzare-cumparare halin halin Buna ziua, In urma cu ceva timp am aflat ca bunica mea i-a incredintat unui nepot(verisor cu mine) un apartament prin contract de vanzare-cumparare. Stiu ... (vezi toată discuția)