avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare imobil

Suntem 4 surori care impreuna cu mama suntem mostenitorii unui apartament de 2 camere. Am hotarat cu totii sa cedam in favoarea mamei si apoi sa il cumpar de la ea prin credit bancar. Pot face un credit bancar pe baza contractului de vanzare-cumparare cu uzufruct viager? imi acorda vreo banca?
Cel mai recent răspuns: ContSters88583 , utilizator 22:04, 10 Octombrie 2010
in principiu, n-ar fi nici un impediment. raspunsul, cu certitudine, il ve ti gasi la o institutie de credit.
Nu, veti fi proprietara dupa decesul mamei si iarasi iesirea din indiviziune. Incurcati bunul mers al traditiilor.
multumesc pentru raspunsuri.. Dar daca sunt fiica ei platesc taxe notariale mai mici?
nu va sfatuiesc sa incheiati un astfel de contract cu mama dvs.
art.845 Cod Civil instituie o prezumtie de donatie pentru un astfel de act.
dar la banca ati intrebat, ea este de acord cu aceasta sarcina a imobilului?
banca spune ca nu imi da credit daca e act de donatie. pentru contractul vanzare-cumparare cu uzufruct spune ca exista posibilititatea sa primesc. doar ca nu pot face actele daca nu sunt sigura.

Alte discuții în legătură

Mama mea vrea sa dea apartamentul uneia dintre cele 4 fete ale ei ;are nevoie de semnatura celorlalte?? Lumy2011 Lumy2011 Buna ziua, Doresc un sfat de la dvs.-cum ar trebui sa procedam ca sa fie in regula. Mama mea doreste sa -mi dea apartamentul ei mie ,eu fiind ... (vezi toată discuția)
Apartament sub ipoteca- vanzare, donatie marx36 marx36 Buna ziua! Am un imprumut bancar cu garantie imobiliara, un apartament pe numele parintilor mei . (mama a decedat de curand, daca ar avea vreo importanta in ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare -cumpărare sau donație Dacus Dacus Buna ziua. Va rog sa ma ajutați cu situația de mai jos. Mama mea nu are niciun ajutor financiar inafara de ajutorul social dat de primărie si m-am oferit ... (vezi toată discuția)