avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 755 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare imobil

Suntem 4 surori care impreuna cu mama suntem mostenitorii unui apartament de 2 camere. Am hotarat cu totii sa cedam in favoarea mamei si apoi sa il cumpar de la ea prin credit bancar. Pot face un credit bancar pe baza contractului de vanzare-cumparare cu uzufruct viager? imi acorda vreo banca?
Cel mai recent răspuns: ContSters88583 , utilizator 22:04, 10 Octombrie 2010
Dar de ce ati renunta la succesiune acum?
Poate ar fi bine sa va consultati cu un avocat in particular sa va explice mai bine, vanzarea-cumpararea poate fi atacata de ceilalti mostenitori dupa decesul mamei dvs.
tatal meu a decedat acum 4 ani. Noi nu am dezbatut succesiunea pana acum, dar am hotarat sa o facem si sa cedam in favoarea mamei. apoi de la ea sa cumpar apartamentul cu credit(nu imi permit altfel). Aud numeroase variante si as vrea sa nu facem o greseala. am consultat 1 avocat si el ne-a sfatuit sa faca donatie sau testament ca sa nu ma coste foarte mult taxele. Doar ca cele 2 variante pot fi atacate in instanta( poate vreuna dintre surori se razgandeste peste ceva timp) si atunci as vrea sa ma protejez intr-un fel printr-un contract corect. daca raman mostenitor nu mai pot face credit suficient de mare ca sa le pot achita si partea lor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mama mea vrea sa dea apartamentul uneia dintre cele 4 fete ale ei ;are nevoie de semnatura celorlalte?? Lumy2011 Lumy2011 Buna ziua, Doresc un sfat de la dvs.-cum ar trebui sa procedam ca sa fie in regula. Mama mea doreste sa -mi dea apartamentul ei mie ,eu fiind ... (vezi toată discuția)
Apartament sub ipoteca- vanzare, donatie marx36 marx36 Buna ziua! Am un imprumut bancar cu garantie imobiliara, un apartament pe numele parintilor mei . (mama a decedat de curand, daca ar avea vreo importanta in ... (vezi toată discuția)
Vanzare cumparare teren iuganum iuganum Buna ziua! va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie: mama este unic mostenitor in urma decesului tatalui. suntem 3 frati care am hotarat la succesiunea ... (vezi toată discuția)