avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Unde gasesc cartea de munca a tatalui meu?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Unde gasesc cartea de munca a tatalui meu?

Tatal meu a fost angajat in perioada 1968-1982 la Intreprinderea de Calculatoare din Pipera.A plecat din tara in 1982 si nu si-a recuperat cartea de munca.Tinand cont de faptul ca respectiva fabrica s-a desfiintat,unde trebuie sa merg pentru a-i recupera cartea de munca?Multumesc anticipat pentru raspuns
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:06, 21 Martie 2021
Buna ziua. Mergeti la arhivele statului.
Din ce localitate sunteti?
Daca ultima unitate s-a desfiintat,in temeiul art 9 din decretul nr 92 din 1976 privind carnetul de munca,carnetul de munca este detinut de catre unitatea care detine toate scriptele unitatii
Pentru recuperarea documentului,va revine obligatia sa desfasurati demersuri la autoritatile locale pentru a afla cu exectitate autoritatea care pastreaza scriptele unitatii desfiintate
Totodata,avand in vedere regimul carnetului de munca ,care reprezinta act personal al titularului ,act care nu poate fi cedat sau instrainat,motiv pentru care demersurile trebuiesc intreprinse de catre titular
Sunt din Bucuresti,iar tatal meu este in tara pentru o perioada de 25 de zile.Daca stiti cumva adresa exacta sau un numar de telefon de la arhive,va rog sa mi-l comunicati si mie.Mii de multumiri!
Buna ziua. Eu v-am sfatuit sa procedati asa, pentru ca si eu am mers pentru tatal meu pentru o adeverinta de vechime necesara la dosarul de pensionare, si firma la care lucrase cu 15 ani in urma nu mai exista.
Am fost la judecatorul sindic ( care se ocupa de lichidari firme), dar nu era nici acolo, si am fost trimis la arhivele statului unde am gasit arhiva firmei.
Cred ca aici gasiti arhivele, dar imi cer scuze daca nu, pentru ca nu sunt din Buc:
Arhivele Naţionale ale României (aparat central)
Bd. Regina Elisabeta nr. 49, sector 5, Bucureşti, C-050013
Fax: 021/312 58 41, 021/313 18 38
e-mail: secretariat.an@mai.gov.ro
Societatea comerciala ICE FELIX Fabrica de Calculatoare Electronice S.A. exista inca ... prin urmare, va puteti adresa lor direct fara a mai fi nevoie de Arhivele Nationale ... adresa este :
Str. Ing. George Constantinescu 2-4 , sect.2, Bucuresti

Alte discuții în legătură

Ani lucrati pentru care nu se primeste pensie vvalentina vvalentina Bunicul meu a lucrat in anii 50 la Intreprinderea Banatul din Lugoj, intreprindere care in ziua de azi nu mai exista. Apare totul in cartea de munca, pe care o ... (vezi toată discuția)
Recuperare vechime in munca ana_dark84 ana_dark84 Buna ziua! As vrea sa stiu unde trebuie sa mearga o persoana pentru a-si recupera actele ce dovedesc vechimea in munca? Precizez ca este vorba de o perioada ... (vezi toată discuția)
Pentru calculul pensiei imi trebuie adresa cu veniturile neinscrise in cartea de munca (acord global, premii, ....) la o institutie desfiintata dupa anul 1989. Cristina Giurcan Cristina Giurcan Buna ziua, Va rog sa ma ajutati, daca se poate, sa gasesc arhiva Centrului de Cercetare Stiintifica si Inginerie Tehnologica pentru Articole Casnice ... (vezi toată discuția)