avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Chestii grave cu banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Chestii grave cu banca

M-au sunat de la o firma de recuperare de credite careia BCR i-a cesionat contractul meu de credit. Cu ocazia asta am aflat ca BCR, cu toate ca eu am dat in original CI din 2008 cu adresa corecta, m-a trecut ca locuiesc in Caras Severin cu toate ca eu stau in Bucuresti. In rest numarul CI, strada, apt, etajul, eliberat de sectia de politie X sunt corecte. De aceea eu nu am avut cunostinta nici de OUG 50/2010 nici de cesionare. Firma asta vrea sa execute creditul meu si imi propune la telefon variante. Eu am refuzat sa discut la telefon atita vreme cit BCR nu m-a informat despre ei. De unde stiu eu cine sunt ei si mai ales nu voi decide la telefon cum sa returnez creditul, in cateva minute. Am cerut sa-mi dea in scris propunerea si au refuzat, ca deh, asta e procedura....
Acum am scris o scrisoare catre BCR in care imi arat indignarea referitor la situatie. Ce ma sfatuiti sa mai fac?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 20:34, 8 Octombrie 2010
Nu cred ca, a va arata indignarea este cel mai fericit lucru, in acest moment. In adresa pe care o veti trimite bancii este bine sa solicitati informatii privind numarul de zile trecute de la inregistrarea restantelor la credit, valoarea penalitatilor de intarziere ce vi se percep, stadiul in care se afla procedura de recuperare pe care au ales-o in cazul dvs.
Aceasta adresa va fi depusa la sediul bancii, iar dvs veti pastra un exemplar, cu numar de intrare de la ei. In max 30 de zile, banca ar trebui sa va raspunda solicitarilor dvs, iar in functie de natura informatiilor furnizate, veti decide la momentul respectiv, ce veti face.
Asadar, succes :">
Ultima modificare: Joi, 7 Octombrie 2010
MONICA ROXANA Voinea, Consultant credite si finantari
Da, stimata doamna, eu le-am scris chiar azi un mesaj in care le spun ce au incalcat legal si solicit retragerea de la firma de recuperare a dosarelor mele si parcurgerea pasilor contractuali si legali in relatia cu mine. Nu e normal ca din punct de vedere al BCR eu sa nu exist in acest contract, sunt tratat ca o cirpa.
@Costica33
interventie moderator

Va rog frumos sa stergeti denumirea societatii implicate in discutie si sa ...cititi dispozitiile Regulamentului de postare in forum, care prevad si...faptul ca in acest forum se discuta IDEEA si nu persoana juridica/fizica-dupa caz.

Multumesc.

Deoarece userul nu s-a conformat atentionarii, acest topic este inchis.
Ultima modificare: Joi, 14 Octombrie 2010
Iuliana Cermak, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restanta banca Ciprian_33 Ciprian_33 Buna ziua!Sunt intr-o dificultate si sper ca aici sa gasesc un raspuns.Am facut un credit acum 4 ani la BCR.Timp de 3 ani am platit ratele insa de un an ... (vezi toată discuția)
Societate de recuperari creante nu a raspuns scrisorii trimise prin confirmare helth2010 helth2010 O soscietate de recuperari nu raspunde in scirs termen de 30 zile cerintei mele,de a ma informa la exactitatea sumei cerute,nivelul dobanzilor ce ar urma,la ... (vezi toată discuția)
Firma de recuperari te poate executa silit? DARIUS_C DARIUS_C BUNA ZIUA!VA RAMAN RECUNOSCATOR DK M-ATZI PUTEA INDRUMA ASUPRA UNUI LUCRU PE CARE O SA VI-L EXPLIC PE SCURT:AM CONTRACTAT UN CREDIT SI AM AVUT 3 RATE ... (vezi toată discuția)