avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 819 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... art 24 aliniatul 2
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

art 24 aliniatul 2

conform art 24 aliniatul (2) Concediile pentru sarcina si lauzie se pot compensa intre ele, in functie de recomandarea medicului si de optiunea persoanei beneficiare, in asa fel incat durata minima obligatorie a concediului de lauzie sa fie de 42 de zile calendaristice. Intrebarea mea este nu poate fi si invers: adica 42 de zile prenatal si diferenta de zile pana la 126 de zile postnatal?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:39, 7 Octombrie 2010
Da, poate fi invers.
Insa prenatalul nu este obligatoriu, el poate sa nici nu existe, si sa se acore toate cele 126 ca postnatal.
Postnatalul insa trebuie sa existe, minim 42 de zile. Nu se poate fara.
Cele 126 zile de concediu de maternitate si le distribuie fiecare femeie dupa preferinte, singura restrictie fiind ca minim 42 din cele 126 sa constituie concediu postnatal (dupa nastere).
Concediile pentru sarcina si lauzie se pot compensa intre ele, in functie de recomandarea medicului si de optiunea persoanei beneficiare, in asa fel incat durata minima obligatorie a concediului de lauzie sa fie de 42 de zile calendaristice.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul pt. sarcina si lauzie tudorache_alyna tudorache_alyna Buna seara, imi poate spune cineva daca s-a modificat ceva referitor la concediul pt. sarcina si lauzie de 126 zile calendaristice? Din ceea ce stiam eu ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate Maryland Maryland Concediu de maternitate are un numar fix de zile (126)? Sau poate fi micsorat? Exemplu: pana la nastere am avut 51 zile prenatal; concediul postnatal(lauzie) ... (vezi toată discuția)
Concediul prenatal mai mult de 42 de zile???? ContSters101001 ContSters101001 Buna ziua! Am doar o intrebare: concediul prenatal poate sa fie mai mare de 63 zile ( 126 sunt total), indeplinindu-se cele 42 zile obligatorii postnatal??? In ... (vezi toată discuția)