avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1936 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu de maternitate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu de maternitate

Concediu de maternitate are un numar fix de zile (126)? Sau poate fi micsorat? Exemplu: pana la nastere am avut 51 zile prenatal; concediul postnatal(lauzie) trebuie sa fie pana se implinesc cele 126 zile (total concediu maternitate) sau dupa cele 42 zile concediu postnatal (obligatoriu) pot intra in concediu de crestere copil?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:08, 8 Martie 2018
Concediul de maternitate are o durata fixa de 126 de zile calendaristice.

Concediile pentru sarcină și lăuzie se pot compensa între ele, în funcție de recomandarea medicului și de opțiunea persoanei beneficiare, în așa fel încât durata minimă obligatorie a concediului de lăuzie să fie de 42 de zile calendaristice.

Concediu postnatal, in cazul dvs., poate avea o durata de 42 de zile sau de maxim 75 de zile.

In CCC, puteti intra dupa efectuarea celor 42 de zile obligatorii de concediu postnatal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art 24 aliniatul 2 jalaboi jalaboi conform art 24 aliniatul (2) Concediile pentru sarcina si lauzie se pot compensa intre ele, in functie de recomandarea medicului si de optiunea persoanei ... (vezi toată discuția)
Concediu nastere mihaistar82 mihaistar82 Bună ziua, Soţia mea este în concediu de naştere (cele 126 de zile prevăzute de lege). Problema este că mai are doar câteva zile şi se apropie ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal ggami ggami Buna seara! As dori sa stiu de cate sapt de sarcina se poate intra in prenatal. Daca am 30 de sapt si 2 zile si imi iau 3 zile de medical(pt copilul de trei ... (vezi toată discuția)