avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Registru Jurnal Inventar
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Registru Jurnal Inventar

Sunt de curan Persoana Fizica Autorizata. Obiectul de activitate: comert cu ridicata (export piese schimb). Platitor de TVA. Primesc comenzi de piese schimb din Canada. Cumpar piesele de pe piata locala si in 2-3 zile de la cumparare le livrez.
Si acum intrebarea mea: trebuie sa inregistrez piesele in Registru Inventar? Daca da, cum inregistrez daca de exemplu am mai multe piese identice? Le scriu de atatea ori cate am? Nu exista rubrica de bucati in Jurnalul Inventar:
Multumesc pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: florinft , utilizator 20:44, 8 Octombrie 2010
Perfect!!!!!!!!!!!
pentru buna ordine , as preciza ca in cazul pfa- contabilitate in partida simpla - temeiul legal pentru evidenta contabila este O.M.F.P. nr. 1.040/2004, nu legea 82 .
Ar mai fi de citit si omef 3512 /2008, care va ajuta sa utilizati corect documentele contabile .Pentru ca aveti gestiune, sunt mai multe documente care trebuie sa fie intocmite , fata de , sa zicem , un pfa cu prestari servicii.
In registrul-inventar se completeaza numai cand se face inventarierea.

Prin lege (asta inseamna inclusiv ordin al ministrului) inventarierea este obligatorie cel putin odata pe an si se face, de regula, la sfarsitul exercitiului financiar (31 decembrie).

Deci, nu trebuie sa treceti in acest registru nimic in momentul derularii operatiunilor pe care le faceti.
multumesc mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comisia de inventariere pfa sebitoma sebitoma numarul si componenta comisiei daca se poate trimitere la lege multumesc anticipat (vezi toată discuția)
Inventar ContSters60781 ContSters60781 Buna ziua, ce s-a schimbat de anul trecut in inventarierea patrmoniului ? Sunt lucruri noi de stiut/de facut ? Multumesc (vezi toată discuția)
Completare registrul-inventar ptr ii psvictor psvictor Buna ziua, Sunt II activitati fotografice, la real si am o mare nelamurire legat de ce si cum se noteaza in Registrul-Inventar(14-1-2). Am citit si peste ... (vezi toată discuția)