avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 954 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ajutor pentru marirea pensiei aleimntare - urgent!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ajutor pentru marirea pensiei aleimntare - urgent!

:(( Sa-mi spuna si mie un avocat de pe forum daca intr-o cerere pentru marirea pensiei alimentare pot invoca art. 94 din Codul Familiei si, eventual HG nr. 1507/2007 (cel cu stabilirea salariului de baza minim garantat)
Cel mai recent răspuns: Angela Brudaru , Alte profesii 11:14, 11 Ianuarie 2008

Nu sunt avocat dar daca imi permiti am sa-ti raspund eu:O
Poti invoca si art. 94 din Codul Familiei si HG nr. 1507/2007, dar nu te ajuta prea mult, cred eu :">,. daca ai obtine o informatie privind exercitarea unei meserii la un anumit loc de munca te-ar ajuta mai mult, altfel ai sa-l dai in judecata de doua ori pe an, de cate ori se modifica salariul minim pe economie:((
;) =D> Iti dau dreptate, Romy, dar totusi, in ciuda faptului ca justitia in tara asta e facuta pentru a-i proteja pe hoti, pe prosti, pe smecheri si, in special pe lenesi...eu inca mai sper ca pot obtine un drept al fiului meu pe caile intortocheate ale justitiei. Interesul meu este ca fostul sa contribuie financiar la cresterea si educatia fiului, nu sa-l bag in puscarie, desi poate i-ar prinde bine...poate s-ar trezi la realitate, ca e cam rupt de ea... Oricum interventia ta mi-a dat curajul sa merg pina la capat. Multumesc. :)
Si daca nu invoci toate temeiurile legale, instantele tot tin seama de ele. iti dau un exemplu: pentru plata pensiei dupa 18 ani exista o decizie a fostului Tribunal Suprem... nimeni nu o invoca, dar toate instantele o iau in seama...
Asa ca, important e sa vrei in acest domeniu, instantele sustin cauza copilului... :P
Privitor la salariul minim si la judecarea de 2 ori pe an... din practica mea nu se poate face poprirea pe un procent din salariu, astfel ca, daca instanta da o hotarare care prevede 25% din salariu, aceasta nu se poate popri caci nu este o suma fixa.
De aceea, in Bucuresti cel putin, se dau sentinte cu suma fixa, pentru a usura executarea hotararii prin instituirea popririi pe salariu.
Acum: salariul minim pe economie se stabileste anual, nu se prea schimba la 3 luni... Salariul real al unei persoane poate fi negociat, prin contract, la 3 luni, la 6 luni... majoritatea facandu-se la jumatate de an...
Asadar problema nu e de cate ori il dai in judecata, ci sa obtii o suma echitabila pentru fiul tau.

Legile romanesti nu sunt asa de proaste, dar nu se cunosc si nici nu se aplica in mod corect. mai mult, romanul are o problema in a vedea si punctul de vedere al celuilalt, punct care este primul pas spre o intelegere reciproc avantajoasa.
Avlil a venit cu o ideie buna dar care inca nu am vazut-o a fi aplicabila in practica pt. cei fara venituri.
Ar fi excelent daca s-ar putea ca cei fara venituri sa fie obligati la plata unei pensii de intretinere de 25%/ 33% sau 50% din salariul minim pe economie.
Din pacate nu am vazut sa se intample acest lucru decat la cei cu venituri fixe :((:((:((:((:((
Cum nu ai vazut? :O Se intampla peste tot, constant... E o regula, se aplica, nu e doar vorbarie legala... Si sunt mame sau copii care cer marirea pensiei de cate ori se modifica salariul minim pe economie... E ca o lectie deja stiuta... Plus ca dureaza foarte putin un astfel de dosar, nu tu adrese, nu tu raspunsuri de asteptat...

Bafta, doamna!

Alte discuții în legătură

Pensie intretinere minori Lauralina Lauralina Buna seara. As dori sa stiu, ce trebuie sa fac pentru marirea pensiei de intretinere minori. Am divortat in 2012 si de atunci, salariul minim pe economie, ... (vezi toată discuția)
Întrebări pensie de întreținere bijou8 bijou8 Buna ziua, Am urmatoarele intrebari legate de plata pensiei alimentare: 1.Daca tatal nu are serviciu este obligat la plata unei pensii de 1/4 din salariul ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara neachitata angel36 angel36 Sunt divortate din 1997 , si am ramas cu un baietel .Problema e ca fostul sot nu a mai achitat pensia din 2005. L-am sunat prin 2007de 2-3 ori si mi-a spus ca ... (vezi toată discuția)