Buna ziua,
Sotul meu a decedat si in uma lui am ramas eu ca mostenitor si doi copii dintre care unul minor.Printre bunurile ramase de la sotul meu au ramas si 2 locuri de veci in alt judet (mostenite de sotul meu de la parintii lui).
Cum nu pot sa le donez pe amandoua pentru ca mostenirea minorului este aparata de autoritatea tutelara, eu vreau sa donez numai partea mea si o bucata din partea copilului major, adica un singur loc de veci.M-am interesat la notar si mi-a confirmat ca pot proceda asa, fara sa ma ating de mostenirea minorului.
Intrebarea mea este :
Daca eu donez locul de veci la o persoana care nu este ruda cu mine (asa cum prevede legea cimitirilor) as putea avea probleme?
Am o matusa a sotului care a zis ca daca vind un loc de veci o sa ma dea in judecata.Poate sa imi faca rau prin faptul ca donez locul unul strain si nu unei rude?
Va multumesc!
Stiu ca se doneaza, dar asa s-a exprimat matusa sotului.Mie imi este frica de legea cimitirelor care spune ca nu se poate dona decat rudelor pana la gradul IV.Partea asta imi este neclara si ma gandesc sa nu am necazuri daca doamna nu e ruda cu mine.
...in primul rand notarul nu va poate face donatia daca nu faceti dovada ca sunteti rude de pana la gr 4 asa cum prevede regulamentul cimitirelor......