avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... BUNURI MOBILE UNICE,GASITE FICTIV DE EXPERT LA ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

BUNURI MOBILE UNICE,GASITE FICTIV DE EXPERT LA ...AMBII SOTI !

Dupa un divort,s-a facut partajul bunurilor.
S-a dispus o expertiza tehnica,pentru identificarea si evaluarea bunurilor mobile.
Expertul,trece in Raportul de Expertiza,bunurile gasite la locuinta celor doi (unde au locuit),atat la sot,cat si la sotie. Astfel,apar in fata instantei,toate bunurile,ca fiind in numar de doua fiecare (aragaz,masa,scaun,covor,etc.). TOTUL DUBLAT.
Instanta,retine ceea ce a mentionat expertul si dispune impartirea bunurilor in mod egal.
Casa,fiind a sotiei,bunurile raman la ea. Sotul,nu are ce sa ia,intrucat toate bunurile se gasesc intr-un singur exemplar.
Chiar daca sotul a aratat instantei acest aspect,instanta lu l-a luat in consideratie... Suntem in Romania,iar unii judecatori mai fac,inca,ce vor...muschii lor !)
Ce este de facut in situatia data ?
Exista Raportul de Expertiza si exista si bunurile si dovezile ca sunt doar cate un exemplar din fiecare. Practic.Raportul este contrazis de dovezi clare.
Cum poate fi tras la raspundere expertul si judecatorul,in acest caz ?
Cel mai recent răspuns: gigelas , utilizator 14:21, 13 Octombrie 2010
Trebuiau facute obiectiuni la raportul de expertiza si, aratat in scris, faptul ca, bunurile mobile mentionate in raportul de expertiza exista in realitate intr-un singur exemplar.
Interesant este faptul ca s-au facut obiectiuni,dar nu s-au luat in consideratie.
Chiar nu mai stiu ce sa cred despre unii judecatori... Sper sa se ajunga exact ca in Italia anilor 35 - 45...
Sentinta se poate fo modificata in calea de atac,daca partile mai sunt in termen.
Nu este singura greseala,dar nu inteleg care este pozitia dvs in acest litigiu.
r.gabi a scris:

Sentinta se poate fo modificata in calea de atac,daca partile mai sunt in termen.
Nu este singura greseala,dar nu inteleg care este pozitia dvs in acest litigiu.

Chiar credeti ca are vreo importanta pozitia mea fata de vreun caz anume ?
Eu cred ca mai important este subiectul in sine... Eu,poate ca doar il expun !
O zi buna.
Cu toata intelegerea si cu tot respectul,pe care vi-l port ,cred eu ca aceste aspecte trebuiesc sesizate in alta parte si ca daca ar fi comentat fiecare caz pe care dvs.il expuneti,cu buna credinta,de altfel,ar trebui scrise romane,iar finalitatea ar ramane aceiasi.
Dvs,sunteti singurul care trebuie sa va dati seama-si aceasta o spun cu mahnire-ca aceasta este o simpla pierdere de timp.
Eu cred ca trebuie sa ne canalizam eforturile pentru a-i ajuta pe cei in nevoie cu sfaturi,in rest dvs.credeu,dati acestui site puteri pe care ,din nefericire,nu le are.
Dvs,trebuie sa reflectati ce este si cum este mai bine...

Alte discuții în legătură

Obiectiuni sau nulitate expertiza? reclamant2013 reclamant2013 Instanta a dispus intr-un proces civil efectuarea unei expertize tehnice judiciare, avand un singur obiectiv. Expertul a depus la termen expertiza solicitata. ... (vezi toată discuția)
Obiectiuni expertiza razvan24 razvan24 in cazul in care se face o expertiza contabila.dupa primire raportului una din parti are de facut obiectiuni.cine plateste efectuarea acelor obiectiuni la ... (vezi toată discuția)
Valabilitatea unei expertize judiciare dupa declinarea competentei titi marina titi marina Va salut si, pentru ca suntem in perioada sarbatorilor de iarna, CRACIUN FERICIT si LA MULTI ANI In legatura cu expertiza judiciara, va expun o ... (vezi toată discuția)