Dupa un divort,s-a facut partajul bunurilor.
S-a dispus o expertiza tehnica,pentru identificarea si evaluarea bunurilor mobile.
Expertul,trece in Raportul de Expertiza,bunurile gasite la locuinta celor doi (unde au locuit),atat la sot,cat si la sotie. Astfel,apar in fata instantei,toate bunurile,ca fiind in numar de doua fiecare (aragaz,masa,scaun,covor,etc.). TOTUL DUBLAT.
Instanta,retine ceea ce a mentionat expertul si dispune impartirea bunurilor in mod egal.
Casa,fiind a sotiei,bunurile raman la ea. Sotul,nu are ce sa ia,intrucat toate bunurile se gasesc intr-un singur exemplar.
Chiar daca sotul a aratat instantei acest aspect,instanta lu l-a luat in consideratie... Suntem in Romania,iar unii judecatori mai fac,inca,ce vor...muschii lor !) Ce este de facut in situatia data ?
Exista Raportul de Expertiza si exista si bunurile si dovezile ca sunt doar cate un exemplar din fiecare. Practic.Raportul este contrazis de dovezi clare. Cum poate fi tras la raspundere expertul si judecatorul,in acest caz ?
Da,aveti dreptate. Totusi,aceste cazuri,expuse de mine,au trecut prin salile de judecata,au fost judecate de judecatori (independenti,inamovibili,ce trebuiau sa fie impartiali...etc.),si totusi,au avut finalitatile descrise,cu toate ca,orice om cu o minima cultura generala,isi poate da seama ce fel de justitie avem in aceasta tara.
Am postat doar cateva cazuri,pentru a le vedea toata comunitatea avocatnet, intrucat,consider ca aici sunt oameni ce ar avea un cuvant de spus in astfel de situatii,dar care prefera sa nu deranjeze puterea judecatoreasca.
Totusi,sunt doua cazuri prezentate de mine,la care absolut nimeni nu a raspuns.
Despre mineriada (victime colaterale )si despre luptator in revolutie...
O zi buna tuturor.
Cu stima,
Va inteleg,inclusiv spiritul justitiar.
Totusi ,cu acelasi respect,nu cred ca aveti cunostintele juridice si nici documentarea necesara(acte din dosare)sa puteti pune in discutie astfel de subiecte,care nu se pot discuta pe simplele dvs.relatari,oricat de multa buna credinta ati avea.
Chiar daca ati prezenta cazurile in mod documentat ,ce se poate face de la distanta,de oameni care nu sunt direct implicati.
Stimate domn,discutiile sterile,nu pot ajuta cu nimic.
Daca puteti,din nou cu respect,ar fi bine sa va canalizati energia pentru situatii pe care le puteti rezolva,dar mai ales sa aveti pregatirea necesara pentru a putea face aceasta.
Sunt destule organisme ,pe care le puteti sesiza (ma refer la ONG-uri).
Incercati sa colaborati cu acestea si poate cele sesizate de dvs,vor avea un alt ecou
Toate dosarele expuse,sunt in posesia mea. Urmeaza alt pas,catre organe abilitate. Si,am ceva pregatire...practica. Am dorit doar sa aflu cam cum vede comunitatea avocatnet aceste expuneri. La CEDO,deja am inaintat cateva dosare,urmand si altele.
O zi buna. Scuze pentru deranj. Cu stima,
Ce folos ca romanul nedreptatit ajunge la CEDO si are castig de cauza atat timp cat sanctiunile aplicate de CEDO le plateste Romania (adica noi toti contribuabilii) si nu cel care a dat hotararea?
Aveti perfecta dreptate. Handicapatii astia,au facut legile numai in favoarea lor... Magistratii,deocamdata,sunt scosi in afara legii... Pentru a fi trasi la raspundere,au o lege separata de restul oamenilor (L.303/2004),de parca nu ar fi romani...Si,mai niciodata nu se constata vreo abatere a judecatorului,nici vreo fapta penala,civila, etc., atata vreme cat sunt anchetati si judecati de colegii lor...
Justitie...nu gluma ! Daca un sarac,ce nu are bani de paine,fura un covrig, magistratul il condamna la ani grei de inchisoare...Pentru sarac,exista totdeauna un articol de lege in baza caruia sa fie condamnat. Daca nu ar fi,tot se gaseste o motivare si il condamna... Dar pentru magistratii corupti si incompetenti,nu sunt bune legile de drept comun,ca ei sunt superiori restului de populatie...
Dar,sa se gandeasca la "Alexandru Lapusneanu" si sa cugete indelungat,ca zilele unora dintre ei le sunt numarate de DIICOT...