Va salut si, pentru ca suntem in perioada sarbatorilor de iarna, CRACIUN FERICIT si LA MULTI ANI
In legatura cu expertiza judiciara, va expun o situatie.
Sunt in proces cu Statul roman pentru intoarcerea executarii silite asupra unor bunuri confiscate in 1947. Procesul l-am inceput la judecatoria unde domiciliez, care nu este resedinta de judet, pe motivul ca obiectele respective deserveau niste suprafete de teren aflate in raza judecatoriei respective. Judecatoria si-a declinat competenta in favoarea judecatoriei resedinta de judet. Instanta a dispus efectuarea unei expertize de catre un expert evaluator. La data de xxx am fost convocati la DGFP atat eu cat si DGFP prin delegat. Acolo s-a pus in discutie expertiza in sine, iar expertul a cerut niste precizari privind bunurile insuficiet descrise in p.v. de fata cu delegatul DGFP. Dupa efectuarea expertizei, deoarece valoarea rezultata era de peste 500.000 lei, judecatoria si-a declinat competenta in favoarea Tribunalului (incorect, spun eu, deoarece judecatoria este abilitata prin lege sa judece cazurile de intoarcere a executarii silite, indiferent de valoarea rezultata din expertiza).
Intrebari:
1) este valabila expertiza efectuata din dispozitia instantei judecatoriei?
2) mai poate face obiectiuni DGFP pe expertiza?
3) poate tribunalul dispune o alta expertiza, cu un alt expert sau i se va cere expertului o completare a raportului, tinand seama de obiectiunile DGFP?
Multumesc, sa fim sanatosi si sa tineti sus standardul acestui forum, chiar daca, uneori nu mi s-a raspuns la unele intrebari
1) Declinarea de competenta este legala, pentru ca valoarea cererii este de peste 300.000 RON,
2). Tribunalul nu poate dispune de o noua expertiza fara obiectiunile facute de partile litigante..
3). Partile pot face obiectiuni la un raport de expertiza la primul termen dupa depunerea raportului de expertiza de catre expert. OK...