avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Valabilitatea unei expertize judiciare dupa declinarea ...
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Valabilitatea unei expertize judiciare dupa declinarea competentei

Va salut si, pentru ca suntem in perioada sarbatorilor de iarna, CRACIUN FERICIT si LA MULTI ANI
In legatura cu expertiza judiciara, va expun o situatie.
Sunt in proces cu Statul roman pentru intoarcerea executarii silite asupra unor bunuri confiscate in 1947. Procesul l-am inceput la judecatoria unde domiciliez, care nu este resedinta de judet, pe motivul ca obiectele respective deserveau niste suprafete de teren aflate in raza judecatoriei respective. Judecatoria si-a declinat competenta in favoarea judecatoriei resedinta de judet. Instanta a dispus efectuarea unei expertize de catre un expert evaluator. La data de xxx am fost convocati la DGFP atat eu cat si DGFP prin delegat. Acolo s-a pus in discutie expertiza in sine, iar expertul a cerut niste precizari privind bunurile insuficiet descrise in p.v. de fata cu delegatul DGFP. Dupa efectuarea expertizei, deoarece valoarea rezultata era de peste 500.000 lei, judecatoria si-a declinat competenta in favoarea Tribunalului (incorect, spun eu, deoarece judecatoria este abilitata prin lege sa judece cazurile de intoarcere a executarii silite, indiferent de valoarea rezultata din expertiza).
Intrebari:
1) este valabila expertiza efectuata din dispozitia instantei judecatoriei?
2) mai poate face obiectiuni DGFP pe expertiza?
3) poate tribunalul dispune o alta expertiza, cu un alt expert sau i se va cere expertului o completare a raportului, tinand seama de obiectiunile DGFP?
Multumesc, sa fim sanatosi si sa tineti sus standardul acestui forum, chiar daca, uneori nu mi s-a raspuns la unele intrebari
Cel mai recent răspuns: Manole Dumitru , utilizator 10:42, 25 Decembrie 2011
1) Declinarea de competenta este legala, pentru ca valoarea cererii este de peste 300.000 RON,
2). Tribunalul nu poate dispune de o noua expertiza fara obiectiunile facute de partile litigante..
3). Partile pot face obiectiuni la un raport de expertiza la primul termen dupa depunerea raportului de expertiza de catre expert. OK...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expert chemat in instanta pt lamuriri ContSters344547 ContSters344547 Buna! Dupa o a doua expertiza judiciara la care fiecare parte a avut asistent expert s-au facut obiectiuni de ambele parti.S-au aprobat si urmeaza sa fie ... (vezi toată discuția)
Ce instanta este competenta pentru intoarcerea executarii ? flrn468 flrn468 Mi s-a desfiintat in apel, intr-o speta comerciala, o sentinta pe care am pus-o partial in executare. Fostul debitor ma citeaza insa la judecatoria unde ne-am ... (vezi toată discuția)
Legea 221/2009 vs art 404 cpc titi marina titi marina Poate cineva sa-mi spuna daca, in cazul condamnarilor politice cu confiscarea totala a averii, cererea de intoarcere a executarii silite se face NUMAI in baza ... (vezi toată discuția)