avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... onorariu expert
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

onorariu expert

Va rog sa imi dati un sfat. Astazi instanta mi-a pus in vedere ca pana la termenul urmator sa fac dovada achitarii onorariului pentru expert.
Unde platesc acest onorariu, sau in ce cont virez acesti bani?
Si mai am o intrebare, initial efectuarea expertizei a fost propusa de instanta in sarcina paratei( eu fiind reclamant), ca pana la termenul de astazi sa faca dovada achitarii onorariului. Lucru care nu s-a intamplat, nu a achitat numic, iar instanta a considerat ca pentru a dovedii cele sustinute in actiune sarcina probei imi revine mie.
Considerati legal? multumesc
Cel mai recent răspuns: Mihaela Nevoie , Avocat 23:59, 7 Octombrie 2010
Onorariul se achita la CEC, unde va prezentati cu o citatie pentru a se mentiona numarul de dosar.
Probele se fac de catre reclamant, iar daca actiunea va fi admisa va recuperati acest onorariu prin cheltuielile de judecata la care va fi obligata parata.
Dumneavoastra sunteti cel care a solicitat ceva instantei, deci trebuie sa suportati cheltuielile necesare pentru administrarea probelor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expertiza judiciara dariad dariad In cazul unei expertize judiciare topografice/cadastrale, ordonata de instanta intr-un proces cu obiect fond funciar, deci cu expert numit de instanta, nu ... (vezi toată discuția)
Onorariu expert topo niculaucarmen niculaucarmen intr-un dosar alflat in apel, apelantul solicita refacerea expertizei de la instant de fond. Instanta da termen pentru punerea in discutie acitarea diferentei ... (vezi toată discuția)
L-am inundat pe vecinul. cristigrig1986 cristigrig1986 l-am inundat pe vecinul.nu din vina mea,deoarece conducta care s-a spart era coloana principala de apa a blocului eu avand ghinionul sa se sparga in dreptul ... (vezi toată discuția)