Va rog sa imi dati un sfat. Astazi instanta mi-a pus in vedere ca pana la termenul urmator sa fac dovada achitarii onorariului pentru expert.
Unde platesc acest onorariu, sau in ce cont virez acesti bani?
Si mai am o intrebare, initial efectuarea expertizei a fost propusa de instanta in sarcina paratei( eu fiind reclamant), ca pana la termenul de astazi sa faca dovada achitarii onorariului. Lucru care nu s-a intamplat, nu a achitat numic, iar instanta a considerat ca pentru a dovedii cele sustinute in actiune sarcina probei imi revine mie.
Considerati legal? multumesc
Onorariul se achita la CEC, unde va prezentati cu o citatie pentru a se mentiona numarul de dosar.
Probele se fac de catre reclamant, iar daca actiunea va fi admisa va recuperati acest onorariu prin cheltuielile de judecata la care va fi obligata parata.
Dumneavoastra sunteti cel care a solicitat ceva instantei, deci trebuie sa suportati cheltuielile necesare pentru administrarea probelor.
Expertiza judiciara
dariad
In cazul unei expertize judiciare topografice/cadastrale, ordonata de instanta intr-un proces cu obiect fond funciar, deci cu expert numit de instanta, nu ... (vezi toată discuția)