avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract inchiriere nedeclarat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract inchiriere nedeclarat

buna ziua! vreau sa va intreb: daca fac un contract de inchiriere a unui apartament la notar, in calitate de proprietar, platesc si impozitul inclus in taxele notariale? daca nu... si daca e facut la notar si daca nu e declarat la finante, pot figura in baza lor de date? (adica evidenta contractelor de inchiriere facute la notar merg la finante sau notarul plateste impozit doar pe profitul lui)? care sunt riscurile? multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Romică Stoica , Consilier juridic 19:41, 9 Ianuarie 2008
NU merge la finante. Dar riscul este sa fiti acuzati de evaziune fiscala.
Mai simplu este sa faceti un contract de inchiriere sub semnatura privata si sa il inscrieti la finante si nu mai platiti taxe notariale. E mai legal si impozitul pe chirii e de numai 12%:O

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contractul de inchiriere Iness01 Iness01 Daca locuinta se afla in Bacau, contractul de inchiriere trebuie facut obligatoriu in Bacau sau se poate incheia si in Bucuresti? Se incheie la finante sau la ... (vezi toată discuția)
Inchiriere imobil fara contract manescu adrian manescu adrian am inchiriat apartamentul fara a face contract si fara a declara la circumscriptia financiara. chiriarul nu-mi plateste la timp chiria iar eu i-am cerut sa ... (vezi toată discuția)
Sediu social - problema delicata. solicit ajutor! liviu_tl liviu_tl Buna ziua! Sunt pe cale de a infiinta o societate comerciala tip SRL si intampin o problema vis-a-vis de sediul social. Doresc ca viitoarea firma sa aiba ... (vezi toată discuția)