avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... desfacerea contractului de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

desfacerea contractului de munca

Am intrat in concediu prenatal, acesta se va termina in luna mai, eu nu voi putea beneficia de indemnizatia pt cresterea copilul timp 2 ani. Dupa aceste 126 zile as fi vrut sa beneficiez de indem. de somaj. Totodata am inteles pt a putea beneficia de aceasta, angajatorul trebuie sa-mi inchida cartea de munca cu un anumit art. sau sa fie imputabil din partea angajatorului. Puteti sa-mi spuneti cum s-ar putea incheia?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Bruta , utilizator 08:40, 11 Ianuarie 2008
Concedierea pentru motive care nu tin de persoana salariatului reprezintă încetarea contractului individual de muncă determinată de desfiintarea locului de muncă ocupat de salariat, din unul sau mai multe motive fără legătură cu persoana acestuia. Numai asa poti sa iei somaj. Da angajatorul nu mai poate angaja in locul tau.(Art 65 din codul muncii)
Nu voi putea beneficia de indemnizatia de somaj deloc, daca nu-mi reiau activitatea muncii mai putin de 2-3 ani, cat voi sta acasa cu copilul ?
Va multumesc pt raspuns.
Dupa cele 126 de zile de concediu de maternitate, daca nu ai o vechime in munca de 1 an, NU poti beneficia de indemnizatie de somaj. Daca ai aceasta vechime dupa cele 126 zile, angajatorul te poate disponibiliza cf Art 65 alin (1) din Lg 76/2002 si beneficiezi de indemnizatie de somaj fara sa astepti 2 sau 3 ani cum spui tu.
Am contract de munca pe perioada determinata pana la data de 1 august 2008, iar in luna iunie intre in concediu prenatal. Mi se poate desface contractul de munca? Mai am dreptul la concediu postnatal?
la data expirarii termenului, iti inceteaza contractul individual de munca, iar plata indemnizatiei de maternitate este preluata de catre Casa de sanatate conf Art 32 alin (2) din OU 158/2005

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj din prenatal maridana1986 maridana1986 sunt in concediu prenatal pana pe 10 feb anul curent.am vorbit cu contabila si societatea urmeaza sa se inchida,nu se mai fac angajari...deci am dreptul la ... (vezi toată discuția)
Baza de calcul a indemnizatiei pentru concediul de maternitate nico978 nico978 buna ziua, sunt insarcinata in 34 de saptamani si ar trebui sa intru in concediu prenatal.sunt in somaj de la data de 01.11.2010.cum mi se calculeaza ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal denisatoma denisatoma Buna seara, Am lucrat la o firma 6 ani, si acum 5 luni m-au bagat in somaj. Am luat somaj 6 luni de zile si acum ma cheama iar la servici pe o perioada de 3 ... (vezi toată discuția)