avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 887 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Declaratie impozit profit vinzari/cumparari actiuni ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Declaratie impozit profit vinzari/cumparari actiuni /contracte futures

Buna ziua , si multumesc anticipat pentru ajutor.Intrebarea care ma framinta este urmatoarea:am un cont , la un broker , mai cumpar si vind contracte futures sau actiuni din cind in cind , urmaresc piata ca sa invat.Sint in pierdere , si asha am fost mai tot timpul .Ce se intampla daca venitul este sub salariul minim pe economie , mai trebuie declarat??Ce se intampla daca sint in pierdere , trebuie sa o declar si pe aceasta?#-oMultumesc pentu efortul de a raspunde.O zi buna in continuare...
Cel mai recent răspuns: Petre36 , utilizator 22:00, 9 Octombrie 2010
1. Salariul minim pe economie nu are legatura cu tranzactiile efectuate de dvs.
2. Chiar daca sunteti pe pierdere sunteti obligat sa declarati aceasta pierdere.
Conform noilor modificari aduse Codului Fiscal incepand cu 01.07.2010, prin O.U.G. 58/2010, dvs. sunteti obligat sa calculati si sa declarati:
- trimestrial (pana pe 25.10.2010 penru trimestrul III) - castigul net sau dupa caz pierderea neta trimestriala (calculata conform Normelor Metodologice);
- anual - castigul net anual/ pierderea neta anuala;
- anual - castigul net anual impozabil/ pierderea neta.

Impozitul se plateste de catre investitor, trimestrial pana pe data de 25 ale lunii urmatoare trimestrului (conform noilor modificari).
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Octombrie 2010
Ana Muntianu, Consultant fiscal
Intzeleg.Ideea este ca voi fi in strainatate cateva luni .Se poate declara aceasta pierdere si mai tarziu?Care este pedeapsa ,ca sa zicem asa , daca aceasta pirdere nu este declarata la timp?
Am fost si pe finantepublice.ro.Avind in vedere ca nu sint persoana rezidenta, si ca traiesc intr o tzara care are un protocol contra dublei impozitari , se pare ca sint alte reguli .Nu v am dat toate datele de la inceput , e greseala mea.E ok acum.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O.u.g. 58/2010 - impozite si declaratii trimestriale pentru cei care tranzactioneaza la bursa Ana Muntianu Ana Muntianu O.U.G. 58/2010 introduce incepand cu 01.07.2010, obligatii noi si pentru investitorii pe piata de capital cum ar fi: - determinarea castigului net/pierderii ... (vezi toată discuția)
Decl.101 Mihaela Gheorghita Mihaela Gheorghita buna ziua, am urm.caz: tr.1=1200 profit decl.100 tr.2=1100 profit decl.100 tr.3=1200 profit decl.100 la 31.12.2009 ,pierdere ... (vezi toată discuția)
Impozit ContSters126873 ContSters126873 sc nou infiintata (ian 2010) cum se plateste impozitul ? declarat 16% . sau forfetar?? (vezi toată discuția)