Buna ziua , si multumesc anticipat pentru ajutor.Intrebarea care ma framinta este urmatoarea:am un cont , la un broker , mai cumpar si vind contracte futures sau actiuni din cind in cind , urmaresc piata ca sa invat.Sint in pierdere , si asha am fost mai tot timpul .Ce se intampla daca venitul este sub salariul minim pe economie , mai trebuie declarat??Ce se intampla daca sint in pierdere , trebuie sa o declar si pe aceasta?#-oMultumesc pentu efortul de a raspunde.O zi buna in continuare...
1. Salariul minim pe economie nu are legatura cu tranzactiile efectuate de dvs.
2. Chiar daca sunteti pe pierdere sunteti obligat sa declarati aceasta pierdere.
Conform noilor modificari aduse Codului Fiscal incepand cu 01.07.2010, prin O.U.G. 58/2010, dvs. sunteti obligat sa calculati si sa declarati:
- trimestrial (pana pe 25.10.2010 penru trimestrul III) - castigul net sau dupa caz pierderea neta trimestriala (calculata conform Normelor Metodologice);
- anual - castigul net anual/ pierderea neta anuala;
- anual - castigul net anual impozabil/ pierderea neta.
Impozitul se plateste de catre investitor, trimestrial pana pe data de 25 ale lunii urmatoare trimestrului (conform noilor modificari).
Intzeleg.Ideea este ca voi fi in strainatate cateva luni .Se poate declara aceasta pierdere si mai tarziu?Care este pedeapsa ,ca sa zicem asa , daca aceasta pirdere nu este declarata la timp?
Am fost si pe finantepublice.ro.Avind in vedere ca nu sint persoana rezidenta, si ca traiesc intr o tzara care are un protocol contra dublei impozitari , se pare ca sint alte reguli .Nu v am dat toate datele de la inceput , e greseala mea.E ok acum.