avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 365 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... asigurari sociale
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

asigurari sociale

Buna ziua!

Intrebarea este din partea unei cunostinte. Aceasta lucreaza cu carte de munca la un spital si mai are si un contract la un cabinet medical, pentru care si-a platit toate contributiile.
Ce act si unde trebuie sa solicite astfel incat sa poata demonstra atunci cand va iesi la pensie ca in aceasta perioada a avut doua contributii sociale?

Multumesc anticipat.

P.S. Sper ca s-a inteles ce am vrut sa spun pentru ca imi dau seama ca exprimarea nu e cea mai fericita.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:47, 8 Octombrie 2010
Buna ziua.
Potrivit reglementărilor în vigoare în acest moment, munca prestată în temeiul unui contract individual de muncă, conferă salariatului vechime în muncă, ce se evidenţiază în carnetul de muncă şi în registrul general de evidenţă a salariaţilor. În situaţia în care, din motive bine întemeiate nu se întocmeşte carnet de muncă, la încetarea activităţii se eliberează o adeverinţă de vechime. Cand isi va inceta contractul de la cabinetul medical, va merge la ITM si va face o cerere pentru adeverinta de vechime pe perioada lucrata la acest cabinet. (este un model tip).
Cand va primi aceasta adeverinta, va marge sa o depuna la ITM la firma unde are cartea de muca, si cei de acolo ii vor opera si acesta perioada in cartea de munca.
Ultima modificare: Vineri, 8 Octombrie 2010
ContSters145137, utilizator
Multumesc foarte mult.

Week-end placu!
1. Oricate contracte individuale de munca ati avea simultan toti angajatorii dvs. intocmesc declaratiile lunare nominale pe care le depun la Pensii, Sanatate si Somaj.
2. In aceste declaratii sunt inscrise timpul de lucru, timpul nelucrat (concedii medicale, CFP, absente nemotivate, suspenarea CIM etc), veniturile pentru care se datoreaza contributia.
3. Asadar nu trebuie sa va faceti probleme daca nu sunt inregistrate toate perioadele lucrate in carnetul de munca (acesta va disparea incepand cu data de 01.01.2011.
4. Daca doriti sa verificati stagiul de cotizare la pensie, mergeti la Casa de Pensii, solicitati (contra cost = 15 lei) o adeverinta cu stagiul de cotizare si veti avea acolo pe fiecare an, pe fiecare luna si pe fiecare angajator, perioada lucrata si venitul obtinut pentru care s-a cotizat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carte de munca alinaion82 alinaion82 Buna ziua! Am si eu o nelamurire. Avem o persoana care a fost angajata pana in luna iunie in cadrul societatii noastre, dar cartea de munca a tinut-o aks. ... (vezi toată discuția)
Va salut! casa județeană de pensii eliberează stagiul de cotizare ... Mareș231 Mareș231 Va salut! Casa județeană de Pensii eliberează stagiul de cotizare din anul 2000! ?Sunt militar, am adeverință cu vechimea de la ITM, dar mi ar trebui și ... (vezi toată discuția)
Adeverinta perioada lucrata tuilleries tuilleries Buna ziua. Fiului meu ii este necesara (in vederea angajarii intr-o structura MAI), o dovada a faptului ca a lucrat la diversi angajatori si perioada, ... (vezi toată discuția)