avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... lovire
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

lovire

Buna ziua
Pe 4 iulie am fost lovit cu o teva in cap de catre vecinul meu care a aruncato peste gard,iar pe tatal meu au incercat sa il traga in curte la el.Nu au reusit ,dar in schimb iau aplicat mai multe lovituri el si familia lui.Pe 27 august cand am facut rost de bani sa angajez un avocat am depus plangere penala.Pe 17 septembrie am fost chemati sa dam declaratie la politie(eu ,tatal meu si pritena mea).La toata faza a asistat si prietena mea care a sunat la politie si salvare.Am avut eu 2 zile de internare si de la medicul legist 7-8 zile cu totul pt ca a fost nevoie sa ma coase si concediu medical de pe 6 pana e 13 inclusiv,iar tatal meu tot asa 2 zile de spitalizare si 6-7 cu tot de la medicul legist.De atunci nu mai stiu nimic despre caz.Ce ar trebui sa fac in continuare?Cat timp dureaza pana la solutionare/?In plangere am cerut si daune.
in acest moment dosarul se afla in faza cercetarilor prealabile, ulterior se va incepe si urmarirea penala; banuiesc ca v-a fost luata declaratia numai pe coala alba si nu pe imprimat tipizat- dupa inceperea urmaririi penale veti fi din nou audiat; dupa terminarea urmaririi penale procurorul va dispune probabil trimiterea in judecata a vecinului; daunele materiale trebuiesc dovedite, cele morale vor fi apreciate de catre instanta.
avocat Cristina Popescu
Durata cercetarii este conditionata de bagajul de activitate, si de interesul organelor de cercetare
Concluziile organului de cercetare va fi analizat de catre procurorul responsabil,care va dispune solutie legala
Trebuie sa duceti la politie certificatul medico-legala si sa va constituiti parte civila ( adica sa-i cereti despagubiri). Deasemeni depuneti o cerere in care sa indicati martorii (daca exista) care cunosc ce s-a intamplat in realitate. Mai puteti avea si o intelegere amiabila cu vecinii si in schimbul unei sume de bani sa va retrageti plangerea prealabila.
Urmeaza a se desfasura cercetarile penale ca urmare a plangerii formulate.
Trebuie sa dovediti veridicitatea celor afirmate in plangere cu probatorii cu acte,martori,alte probe acceptate de lege.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se incepe o urmarire penala? mikiparfene mikiparfene Va rog daca ma poate ajuta cinea cu un sfat. Se implineste un an de la un incident, in care o persoana este agresata fizic, din care rezulta o fisura la cap. ... (vezi toată discuția)
Retragere plangere penala emil51 emil51 Ma intereseaza daca se poate sa retrag o plangere penala, pe care am facut-o si care se afla la organele de politie in cercetare.Multumesc! (vezi toată discuția)