avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... tulburare de posesie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

tulburare de posesie

Buna ziua
Pe 12 iulie am cumparat un teren de 752mp langa casa mea.Terenul este ocupat abuziv de catre un individ care nu doreste eliberarea lui.Situatia este cunoscuta si de catre primarie si politia din localitate dar nu au vrut sa faca nimic.Atunci eu am mers si am depus in oras la politie o plangere pt tulburare de posesie pe data de13iulie.Pe 24 august am fost chemat la politie pt o declaratie si de atunci nu mai stiu nimic de caz..Mentionez ca fostul proprietar detine titlu de proprietate din 1994 si o hotarare judecatoreasca din 2008 definitiva unde se impart toate bunurile intre mostenitori.In situatia de fata eu ce trbuie sa fac/?Cat timp dureaza pt rezolvarea caului
Cel mai recent răspuns: augustin.bica , utilizator 13:13, 8 Octombrie 2010
Nu stiu daca sunt intrunite elementele infractiunii-depinde in ce baza a fost ocupat initial terenul-poate a avut initial acordul unui mostenitor-si atunci nu este infractiune-pierdeti timpul si va trimit in civil.
Mai bine face-ti o actiune in evacuare in civil- ii aduce-ti intai la cunostinta actul de proprietate prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire;
Gasiti un motiv de urgenta si mergeti pe evacuare -si pe ordonanta presedintiala;
Dupa solutionare cu ex judecatoresc il evacuati;vb cu un avocat;
nu a avut nimic cu fostul proprietar ca si acesta a vrut sa il dea afara dar nu a putut. pt ca terenul acela nu are drum de acces se poate intra doar pe la mine pt ca in fata are el construit o casa tot pe terenul acestuia.proprietarul doreste sa revendice si acest teren pe care este construita casa.2 frati au mostenit acest teren care era de 2400mp si alte proprietati.ei au facut un act de mana in care scrie ca ii da voie acestuia sa foloseasca 1000mp fara sa-i vanda acest teren in schimb asta a construit casa.in concluzie ei au mai ramas cu 1400mp. eu i-am adus la cunostinta de cand aveam un antecontract ca dorec sa cumpar ambele terenuri pe care el le foloseste ca gradina. am reusit sa cumpar doar unul cu contract de vanzare cumparare iar pt celalalt am antecontract unde se precizeaza ca din momentul incheieri antecontractului am dreptul sa il folosesc.chiar l-am intrebat daca el vrea sa cumpere aceste terenuri dar a spus ca nu are bani.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tulburare de posesie augustin.bica augustin.bica Buna ziua Am cumparat un teren dar problema e ca acest teren era dat de comunisti unor peroane.Mostenitorii au revendicat in 1994 doar o parte din teren mai ... (vezi toată discuția)
Tulburare posesie augustin.bica augustin.bica Subiect: tulburare de posesie Buna ziua Am cumparat un teren dar problema e ca acest teren era dat de comunisti unor peroane.Mostenitorii au revendicat in ... (vezi toată discuția)
Se aplica legea 10 pentru teren revendicat prin uzucapiune in 1986? alexberi alexberi In cauza este casa cu gradina. Pentru casa care exista acte de cumparare in 1942, dar pentr gradina nu exista acte. O mare parte din gradina (1000 mp) a fost ... (vezi toată discuția)