Buna ziua!
Sunt o persoana fizica care a beneficiat in urma cu doi ani de un credit de 5000 euro de la o banca din Romania.Pe langa aceasta suma se mai adauga si cea de aproximativ 2800 Ron, pe care i-am retras de pe un card al aceleiasi banci.Mentionez ca din initiala suma de 5000E mai am de achitat 4100E.
As dori sa stiu ce se intampla in cazul in care ma stabilesc in alta tara(nu in Europa) si din acel moment voi sista plate acestei datorii.Voi avea probleme in acea tara din cauza acestei datorii?
Va multumesc!
in alta tara nu veti avea probleme, dar la intoarcerea in Romania se va incerca in continuare executarea silita a d-voastra; atentie la codebitori sau la giranti- daca sunt, vor fi obligati acestia sa plateasca datoria d-voastra.
avocat Cristina Popescu
Creditorul va poate urmari bunurile prezente si viitoare - asta inseamna si salarii viitoare, va poate popri veniturile, va poate executa silit bunuri etc.
Dar pt asta trebuie sa le gaseasca, e mai greu intr-o tara straina:).
Va multumesc mult pentru acest raspuns prompt!
In cazul meu nu exista nici giranti si nici codebitori...plus ca nu am nici o proprietate pe numele meu...Ati putea sa imi spuneti totusi daca acesta datorie se va prescrie vreodata...nu stiu...in 20 de ani poate?
Va multumesc inca odata!
Termenul de prescriptie este de 3 ani, doar ca in mod cert creditorul nu o sa lase sa se implineasca acest termen - o sa inceapa procedura executarii silite, fapt care intrerupe termenul de prescriptie.
Va multumesc mult pentru raspunsurile dumneavoastra! E un lucru mare ca intr-o tara in care legea este atat de ambigua si fiecare face ce il taie capul exista un astfel de site cu "oameni de bine" la care poti apela gratuit. Tineti-o tot asa si mult respect pentru munca depusa!
Firma recuperare
ducubc
ce se poate intampla cu cu un credit de consum luat in decembrie 2005 achitat partial, m-am saturat de 3 ani de telefoane de la o firma de recuperare! (vezi toată discuția)