avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... posibila incompatibilitate cu legea privind ...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

posibila incompatibilitate cu legea privind organizarea si desfas. profesiei de avocat sau statutul avocatului ??!

Ipoteza :
2 avocati stagiari fiind si masteranzi Drept contribuie alaturi de alti colegi de universitate la efectuarea unui portofoliu fotografic ( contributia consta in fotografiere abstracta gen pasari/ cladiri- monumente) pe tema drepturilor omului nominalizat castigator in cadrul unui concurs european organizat de o institutie comunitara ( concursul cu 2 sectiuni foto si eseu pe tema juridica).
In ce masura pot fi acestia inclusi alaturi de castigatori si daca se incalca legea privind organizarea profesiei de avocat sau statutul ? De asemenea, in ce masura pot fi acestia inclusi in cadrul unui interviu filmat referitor la participare ce urmeaza a fi inclus pe site-urile aferente institutiei europene in cauza, alaturi de alti membri ai institutiei europene, competitori etc
De asemenea, concursul duce la castigarea unui premiu.

Parerea personala este ca pot fi inclusi avand in vedere ca este permisa activitatea publicistica si literara ( art.14, 15 din legea 51/1995) si pana la urma este legata de activitatea studenteasca plus are ca baza tema juridica a concursului si adresabilitatea catre studentii din domeniul juridic. Partea cu interviul de asemenea nu cred ca poate fi considerata o situatie nedemna profesiei.... Ce credeti ?
Ultima modificare: Vineri, 8 Octombrie 2010
askabout, utilizator
Cel mai recent răspuns: askabout , utilizator 14:27, 8 Octombrie 2010
nu va fi considerata o incompatibilitate, dar de ce nu discutati cu decanul d-voastra?
avocat Cristina Popescu
multumesc mult ptr raspuns :) eu sunt doar initiatorul proiectului nominalizat, exista doar o indecizie a celor 2 ptr participarea la un scurt interviu filmat ce urma sa l efectuam ptr includerea intr un filmulet al institutiei respective si motivatia mi s a parut usor neplauzibila etc.
superb statusul dvs. :)
Nu este incompatibilitate, nu este activitate salarizata sau comerciala.
multumesc ptr raspuns :) clar mi ati intarit opinia mizam pe aceeasi idee

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incompatibilitate consilier juridic - responsabil achizitii publice AndreeaCII AndreeaCII Buna ziua! Daca sotia este angajata la o institutie publica in functia de sef serviciu administrativ, achizitii si aprovizionare, sotul poate participa la ... (vezi toată discuția)
Functionarul public poate fi lider de sindicat? adabia adabia Consilierul juridic, angajat al unei institutii, poate fi liderul sindical al angajatilor din acea institutie??? Mentionez ca acest consilier juridic este ... (vezi toată discuția)
Problematica consilier juridic ContSters166859 ContSters166859 Am si eu o intrebare. Sunt angajat la o firma pe post de consilier juridic. Inca nu sunt inscris in Consiliul Consilierilor Juridici si am vrut sa o fac. ... (vezi toată discuția)