avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... drepturile angajatei insarcinate la o firma care a ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

drepturile angajatei insarcinate la o firma care a intrat in insolventa

Buna ziua,de pe data de 05.09.2010 am intrat in concediu prenatal.Firma la care sunt angajata a intrat in insolventa.In luna noiembrie am sa nasc si vreau sa fac cerere pentru salariul mediu pe unitate la care am dreptul.Daca firma este in insolventa ,mai sunt obligati sa-mi plateasca acest salariu?
Si as mai avea o problema..In anul 2008 am facut o cerere pentru salariul mediu pe unitate pentru primul copil,dar contractul fiind suspendat,firma mi-a virat acesti bani in luna august al acestui an,cand m-am intors la munca.In aceeasi luna mi-a fost virata si garantia oprita pe perioada cat am fost gestionar.Intrebarea mea este daca acesti bani (salariul mediu pentru anul 2008 si garantia) se vor lua in calcul la noua indemnizatie pentru crestere a copilului.

Va multumesc anticipat si astept cu interes raspusurile dumneavoastra.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:55, 8 Octombrie 2010
Ajutorul pentru nasterea copilului se acorda ulterior nasterii (atasand angajatorului copie certificat nastere copil),deci mai devreme de data nasterii nu sunteti indreptatita sa il cereti si nici sa il primiti.
Cred ca intrand in insolventa, nu au cum sa vi-l plateasca (aici poate intervine cineva care stie exact legea insolventei)
buna ,poate m-am exprimat eu gresit,dar am crezut ca se subintelege ca cererea urmeaza s-o fac dupa ce nasc.:"> . asa este si logic...dar multumesc oricum pentru raspuns.
Pentru indemnizatia de crestere si ingrjire copil nu se iau in calcul decat veniturile supuse impozitarii. Ajutorul de nastere nu este impozabil
violeta_popescu a scris:

.....
Intrebarea mea este daca acesti bani (salariul mediu pentru anul 2008 si garantia) se vor lua in calcul la noua indemnizatie pentru crestere a copilului.

Va multumesc anticipat si astept cu interes raspusurile dumneavoastra.

Nu intra in calcul pentru stabilirea indemnizatiei pentru CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi banesti gravide chiqitita chiqitita Buna ziua, Am cateva nelamuriri in ceea ce priveste drepturile banesti ale femeilor insarcinate, mai exact, cum e cu acea indemnizatie de crestere a copilului ... (vezi toată discuția)
Drepturi inainte/pe durata ccc hajnyci hajnyci Buna ziua! Va rog sa ma ajutati in problema urmatoare: o colega de a mea a nascut de cateva zile, trebuia sa nasca in februarie, insa ceva nu a fost in regula ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal ContSters103566 ContSters103566 buna seara am si eu o intrebare ? vreau sa intru in prenatal dar am numai 6 luni si 3 saptamani se poate? doctorul meu de familie a spus ca numai de la 7 ... (vezi toată discuția)