avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 353 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale sediul social - am iesit dintr-un srl. cum ii oblig ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

sediul social - am iesit dintr-un srl. cum ii oblig sa-si schimbe sediul social de la adresa mea?

am fost asociat intr-un srl care avea sediul social la domiciliul meu, fara a desfasura acolo vreo activitate. ulterior am cedat partile sociale unei alte persoane, nemaiavand nici o legatura cu respectivul srl. cum pot face ca sediul social al respectivei societati comerciale sa fie schimbat, intrucat toata corespondenta de la institutiile statului continua sa vin la domiciliul meu, iar actualii patroni refuza sa inainteze documentele corespunzatoare la registrul comertului?
Cel mai recent răspuns: cicos , utilizator 20:28, 27 Ianuarie 2008
In primul rand ar trebui sa ne spuneti si care este titlul in baza caruia societatea are sediul la dvs. De regula exista un contract de inchiriere sau unul de comodat. In ambele sunt prevazute atat durata cat si modalitatile de incetare. In functie de constinutul acestor documente se poate stabili exact procedura de urmat in vederea schimbarii sediului.
trebuie reziliat contractul de comodat sau inchiriere, dupa care inscrii mentiunea la ORC
;)
societatea isi are sediul la adresa respectiva in baza unui contract de comodat. cum se redacteaza rezilierea unui contract de comodat? doar de catre proprietarul spatiului, ceva de genul: "prin prezenta.. de la data de.. ..?" sau gasesc o formulare specifica?
Ultima modificare: Miercuri, 9 Ianuarie 2008
ovidiu.r, utilizator
societatea isi are sediul la adresa respectiva in baza unui contract de comodat. cum se redacteaza rezilierea unui contract de comodat? doar de catre proprietarul spatiului, ceva de genul: "prin prezenta.. de la data de.. ..?" sau gasesc un formular cadru?
nu poti face nimic personal pentru ca si daca le reziliezi contractul nu ai mandat sa inregistrezi mentiunea la orc. asa ca singurul lucru care iti ramane de facut e sa ii cauti si sa le invederezi schimbarea sediului social. schimbarea de sediu presupune o alternativa a unui alt sediu altfel nici nu se inregistreaza actul aditional la orc ca nu il accepta. eu am avut un caz similar si le-am trimis comunicari amiabile. nu au acionat in nici un fel. pana la urma am fost nevoita sa ii instiintez ca incepand cu data de... le voi percepe echivalentul in lei a sumei de 150 eur pentru sediu social si le-am demonstrat ca pot obtine aceeasi suma de la o alta firma. cand i-am amenintat ca ii pun sa plateasca aufacutmodificarea in 6 zile;). bafta

Alte discuții în legătură

Reziliere contract comodat pe sediu social_as.unic claudia_d claudia_d Buna ziua, Pentru a rezilia/inceta un contract de comodat pe sediu social cu acordul partilor, ce pasi sunt necesari? trebuie depus la ORC? Ce alte costuri, ... (vezi toată discuția)
Comodat sau inchiriere Badger Badger Daca la infintarea SC spatiul a fost pus la dispozitie SC printr-un contract de comodat, pt ca aceiasi SC sa se treca de la comodat la inchiriere in acelasi ... (vezi toată discuția)
Inregistrare societate tip srl Nina1 Nina1 Ce documente sunt necesare pentru inregistrare sediul societate tip srl? Cu stima (vezi toată discuția)