avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dosar penal - alcool in aer expirat 0.66
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dosar penal - alcool in aer expirat 0.66

buna. as dori sa stiu care sunt consecintele unui dosar penal bayat pe o astfel de alcoolemie. mentionez ca s-a efectuat si proba recoltarii de sange unde rezultatul a iesit undeva peste 1,2 nu stim excat. ma intereseaya in principiu care este procedura si cum se vor desfasura lucrurile. eventual daca imi poate indica cineva unde gasesc aceste informatii. in momentul d e fata stim doar ca trebue sa asteptam pn ne cheama la sectia de politie unde ni s/a recomandat sa mergem cu avocatu.
Cel mai recent răspuns: andreearoxanabunescu , utilizator 16:00, 11 Aprilie 2011
Urmeaza ca organul de cercetare,sa dispuna citarea partii,in vederea audierii acesteia
Avand in vedere valoarea mentionata-"peste 1,2",care conduce la intocmirea de dosar penal,urmeaza ca in raport de antecedente si alte probe care vor fi administrate,organul de cercetare sa dispuna concluzii,in baza carora procurorul de caz, va dispune solutie legala
Ultima modificare: Vineri, 8 Octombrie 2010
ynocentta, utilizator
stiti cumva si care sunt sactiunile care ar putea fi dispuse? din zvonuri am auyit o gramada de variante care mai de care mai infricosatoare sincer inchisoare cu suspendare, amenda penala si de 100 milioane plus ca nu stim exact permisul a fost suspendat pe 3 luni sau s-a anulat. pe dovada nu strie decat a e fara drept de circulatie
exista cumva si vreo scapare din toate astea? ma refer in sensul daca undeva se mai poate obtine o masura mai putin dura decat cele prevazute normal? un avocat ar gasi undeva in lege o scapare o portita pentru neinceperea urmaririi penale de exemplu.
Daca persoana cercetata nu are atecedente penale,la o asemenea alcoolemie o sa primeasca o pedeapsa cu suspendare si anularea permisului,cu posibilitatea de a da examen pentru un nou permis la un an de la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti.Pentru asemenea infractiune nu se da amenda penala ,eventual cu ,,noroc" se poate dispune o amenda administrativa de catre procuror,care nu apare in cazier si permisul nu se anuleaza.In aceasta perioada permisul este retinut de catre politie pana la finalizarea dosarului cand se anuleaza sau se restituie posesorului.
unde as putea citi mai multe informatii depsre aceste aspecte. ma intereseaza in special faptul daca se va tine cont de cele 7 luni ce au trecut pn la citarea paratului. prima infatisare a fost exact la 7 luni de la retinerea permisului. daca sanctiunea va fi dosar penal si nu amenda administartiva cele 7 luni se iau in calcul la acel an fara permis. sau se anuleaya permisul si mai tb sa stea un an ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alcool la volan sandel1 sandel1 buna am si eu o intrebare. am fost oprit de politie in data de 18 ora 2 si am fost testat si mia iesit 041 in arerul experat am fost dus la spital pt probe ... (vezi toată discuția)
Problema ff complicata - permis de conducere apopa500 apopa500 Buna ziua. Am apelat la acest forum, deoarece am o problema foarte serioasa si in acelasi timp foarte complicata. Voi incerca sa scriu cat mai detaliat. In ... (vezi toată discuția)
Baut la volan layzee_7 layzee_7 Buna seara! Astazi, socrul meu, a fost prins la volan cu o alcolemie de 0.41 in aerul expirat. A refuzat sa semneze procesul verbal si a refuzat sa mearga ... (vezi toată discuția)