avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Vechimea in munca si pensionarea medicala
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Vechimea in munca si pensionarea medicala

Perioada de pensionare medicala gradul II se adauga la vechime in munca sau nu ?
Cum se calculeaza ?
Vechimea in munca = 25 ani
Pensionarea medicala = 6 ani si 5 luni
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 08:29, 9 Octombrie 2010
Eu va multumesc pentru raspuns. Am pus intrebarea pentru a vedea si opinia unor oameni ai legii pentru ca de la comisia de exertiza medicala mi s-a spus ca se considera vechime in munca dar aveam dubii .
In alta ordine de idei pensia medicala ( a mea cel putin) reprezinta o mizerie. Dupa 25 de ani vechime , pensia medicala gr. II a reprezentat a saptea parte din salariul pe care-l luam in momentul pensionarii medicale, practic o mizerie.
Va multumesc inca o data pentru raspuns.
Cu permisiunea domnilor :bow: , o sa-mi spun si eu opinia.

Cred ca cei de la comisia de expertiza medicala au incercat sa spuna ceva, dar nu au stiu nici ei cum sa se… exprime. Perioada in care ati beneficiat de pensie de invaliditate nu constituie vechime in munca. In schimb, ea este perioada asimilata stagiului de cotizare si va fi avuta in vedere la stabilirea stagiului de cotizare in vederea acordarii pensiei pentru limita de varsta.

Asta au vrut sa va spuna cei de la comisia de expertiza medicala, ca aceasta perioada se adauga stagiului realizat atunci cand veti solicita pensie pentru limita de varsta (practic, perioadele se aduna).
Cateva precizari si concluzii la postarea mea anterioara.
-1)Expresia:O pensie,fie ea si de invaliditate intra in calculul altei pensii,de limita de varsta,ca si stagiu de cotizare,pentru mine nu are sens(ratiune).Aceasta expresie a condus si la paranteza mea,legata de asanumitele avantaje pe care o consider exagerata.
-2)Pensia pentru limita de varsta in acest caz trebuie sa respecte principiile celei de invaliditate.Adica la stagiul de cotizare realizat sa se adaude stagiu potential pana la realizarea stagiului complet impus de legeSunt si eu,mai mult decat convis ca la trecerea la pensia pentru limita de varsta,cele mai multe pensii raman in plata in cuantumul stabilit de cea de invaliditate.Pe acest motiv am si sustinut pensia de invaliditate pe tot restul vietii.Fac precizarea ca este rationamentul meu,pe care nu il impun nimanui.Oricum legea este lege si ea trebuie respectata asa cum este ea.O zi buna tuturor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare medicala ContSters96930 ContSters96930 Pensionarea medicala permanenta se mai considera vechime in munca,se mai adauga ceva la vechime cind te pensionezi la limita de virsta. (vezi toată discuția)
Pensionare sot corneliamanescu corneliamanescu Buna ziua. Sunt noua pe forum si doresc sa pu o intrebare referitoare la modul in care se poate pensiona sotul meu. Este nascut in anul 1951, septembrie. A ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate grad 2 catalina mera catalina mera Sunt nascuta pe 27.10.1955. Stagiul de cotizare realizat efectic e de 29 ani si 3 luni la care cred ca se adauga perioada necontributiva in care am urmat ... (vezi toată discuția)