Am radiat azi un srl la care am fost unic actionar. Sunt intr-un litigiu cu o firma de asigurari de cca 2 ani pentru o paguba produsa de un traznet pe care cei de la asigurari au refuzat sa mi-o plateasca.Am reparat echipamentul pe banii mei (de fapt ai firmei) si am actionat in instanta firma de asigurari.Daca voi castiga procesul pot primi sumele revendicate in contul bancar al firmei radiate azi?
Daca da, ce datorii mai am fata de stat vis a vis de aceste sume avand in vedere ca firma nu mai exista.
Nu puteti primi banii in contul firmei deoarece firma nu mai exista, nu mai este titulara contului, nu se mai pot face operatiuni in contul firmei ( primiri si ridicari de numerar). Firma nu mai are personalitate juridica Toate operatiunile sunt nule. Firma nu mai poate sta nici in instanta ( va spun aceasta pentru cazul in care firma este parte in proces).
Va multumesc amandurora pentru raspunsuri desi cele doua raspunsuri sunt contradictorii.Primul raspuns imi convine si seamana intrucatva cu ceea ce mi-a spus domnul de la ,,asistenta persoane juridice" de la Finante :,, firma nu mai exista deci la sumele incasate de la asigurari nu aveti nici o obligatie financiara deci sa fiti sanatos".
Al doilea raspuns desi e in defavoarea mea pare sa fie dat de o persoana care cunoaste bine cel putin teoretic legislatia.
Totusi, practic, daca eu continui prin avocatul meu procesul cu asigurarile, castig in instanta, nu inchid contul firmei din banca si primesc in acesta sumele pentru care ma judec cu asigurarile, risc vreo pedeapsa din partea statului.
Incalc vreo lege? Cum pot sa-mi recuperez sumele fara sa incalc vreo lege?