Am avut un srl pe care l-am inchis acum 6 luni. Acum am castigat definitiv si executoriu un proces pe firma cu un asigurator pentru o despagubire pe care a refuzat sa o platesca de buna voie. Fiind singurul actionar la firma inchisa, banii sunt numai ai mei dar nu stiu cum pot sa-i primesc (conturile bancare sunt inca deschise). Mai pot sa-i primesc in cont? Daca nu, cum pot altfel? Ce trebuie sa platesc statului pentru acesti bani?
Nu exista termenul juridic "srl inchis" Nu stim ce inseamna, ce vreti sa spuneti: nu mai aveti activitate, e inactiva, e suspendata la registru, e dizolvata, e in faliment, e radiata, Ce e cu ea? Din acest motiv nu va raspunde nimeni, nu stie nimeni ce vreti sa intrebati. Oricum ,puteti furniza contul dvs personal si povestea e incheiata.....si daca spune cineva ca nu-i corect, sa-mi spuna si ce e corect la Split TVA si accept critica.
Firma inchisa e o notiune simpla: radiata de la Registrul Comertului. Intre timp am primit banii in conturile firmei, i-am scos pe toti in numerar ca administrator si i-am cheltuit in interes propriu fiind unic actionar.Sfatul dv sa-i primesc in cont personal nu era valabil deoarece procesul cu firma de asigurari s-a derulat pe firma nu ca persoana fizica.
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.