avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Firma inchisa, mai are de primit bani
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Firma inchisa, mai are de primit bani

Am avut un srl pe care l-am inchis acum 6 luni. Acum am castigat definitiv si executoriu un proces pe firma cu un asigurator pentru o despagubire pe care a refuzat sa o platesca de buna voie. Fiind singurul actionar la firma inchisa, banii sunt numai ai mei dar nu stiu cum pot sa-i primesc (conturile bancare sunt inca deschise). Mai pot sa-i primesc in cont? Daca nu, cum pot altfel? Ce trebuie sa platesc statului pentru acesti bani?
Cel mai recent răspuns: inserv , utilizator 10:17, 14 Ianuarie 2019
Nu exista termenul juridic "srl inchis" Nu stim ce inseamna, ce vreti sa spuneti: nu mai aveti activitate, e inactiva, e suspendata la registru, e dizolvata, e in faliment, e radiata, Ce e cu ea? Din acest motiv nu va raspunde nimeni, nu stie nimeni ce vreti sa intrebati. Oricum ,puteti furniza contul dvs personal si povestea e incheiata.....si daca spune cineva ca nu-i corect, sa-mi spuna si ce e corect la Split TVA si accept critica.
Firma inchisa e o notiune simpla: radiata de la Registrul Comertului. Intre timp am primit banii in conturile firmei, i-am scos pe toti in numerar ca administrator si i-am cheltuit in interes propriu fiind unic actionar.Sfatul dv sa-i primesc in cont personal nu era valabil deoarece procesul cu firma de asigurari s-a derulat pe firma nu ca persoana fizica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot primi bani in contul unei firme radiate? inserv inserv Am radiat azi un srl la care am fost unic actionar. Sunt intr-un litigiu cu o firma de asigurari de cca 2 ani pentru o paguba produsa de un traznet pe care cei ... (vezi toată discuția)
Blocare cont de către banca ecbrom ecbrom Bună ziua, este legal ca banca sa blocheze contul unei SRL dacă i-a expirat sediul social? Firma încă nu este declarata inactiva, și chiar dacă ar fi, ... (vezi toată discuția)
Societate dizolvata dar nu si radiata andreidragan andreidragan Buna ziua, Sunt unic asociat al unui SRL aflat in inactivitate. Pana acum am efectuat etapa de dizolvare si hotararea a fost publicata in MO. As avea ... (vezi toată discuția)