avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1038 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Reclamant pentru Fond -pretentii
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Reclamant pentru Fond -pretentii

Buna ziua mult respect celor de pe site e foarte bun acu problema mea mica !
primesc o citatie de gen : X .y din oras z.x este chemat in aceeasta instanta ,camera 3,c5 in ziua de 02 Noiembrie 2010 ora 11:30 in calitate de parat , in proces cu sc .......... srl in calitate de reclamant pentru Fond - pretentii
In caz de neprezentare a partilor ,se va putea trimite un inscris , judecata se face in lipsta -/,NR. sa se raspunda la exceptia necompetentei teritoariale a Judecatoriei Constanta
DEci eu am vrut sa platesc datoria la ei la cosmote da au trecut 3 ani de la ultima factura si mod logic sa prescris aceeasta citatie e a doua care imi vina ! cum ar trebui sa procedez eu fiind din brasov ! repet datoria e trecuta de 3 ani de la ultima facutura va multumesc mult !!!!
Ultima modificare: Luni, 11 Octombrie 2010
keksu2, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters22096 , utilizator 15:08, 11 Octombrie 2010
poate nu s-a prescris, poate actiunea a fost introdusa inaintea datei de 08.06.2010
@keksu2


interventie moderator

Stergeti, va rog, denumirea societatii implicate in discutie, din primul dvs. mesaj postat in acest topic.
am sters : As avea 2 intrebari !! in caz de nu detii nimic se poate excuta doar luare din salariu ? deci nu se poate executa nimic din proprietatea unde locuiesc :
O sa trimit o cerere de prescriere la ei la tribunal ! porma ce se va intampla?
In caz de nu e prescris ce tre sa fac :| va multumesc mult
Curgerea termenului de prescriptie incepe cu data de 1 ianuarie a anului urmator.
Deci daca ultima factura a fost pe 08.06-2007. termenul de prescriptie incepe de curga de la 01-01-2008. In cazul de fata termenul de prescriptie fiind de 3 ani, se incheie la 31-12-2010.
In concluzie datoria nu s-a prescris.
daca nu detineti bunuri se vor urmari veniturile (dupa ce vor obtine un titlu, adica hotararea instantei), insa ar fi de preferat sa nu ajungeti acolo pt ca executarea silita genereaza alte cheltuieli pe care va trebui sa le suportati (onorariu executor etc), la fel cum ar fi indicat sa achitati acum datoria astfel incat cheltuielile de judecata sa nu devina prea impovaratoare ....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita creanta prescrisa - de catre societate recuperari creante keksu2 keksu2 Buna am primit azi o citatie de la marss collection citatia ma cheama in tribunal pentru o datorie 142 de lei + creante 700 ron ! dar interesant data ... (vezi toată discuția)
Prescriptie. Imparatul Imparatul Am o firma. Prin intermediul acesteia, in baza unui contract de vanzare cumparare, am achizitionat un utilaj de fabricat incaltaminte pe banda. Acesta a fost ... (vezi toată discuția)
Recuperatorii nu-mi dau pace carmen silva carmen silva buna ziua, problema mea este urmatoarea: parintii mei au decedat in martie2005. In anul 2006 am vandut imobilul unde au locuit, iar eu am parasit orasul ... (vezi toată discuția)