In septembrie 2009 am fost implicat intr-un accident rutier in Calarasi. Pe scurt eu eram pe drum cu cedeaza trecerea, cu dublu sens si m-am intersectat cu un drum cu prioritate cu sens unic si o singura banda. De pe acest drum venea o masina (din dreapta) care vroia sa vireze la stanga dar nu putea sa efectueze manevra de celelalte masini parcate si de mine. De aceea mi-a facut semn sa trec eu ca sa poate sa-si continue si el manevra. Am intrat in intersectie si in acest moment, tot din creapta intre masina cu care m-am intersectat si bordura a iesit un moped care s-a oprit exact in mine. Victima, 60 ani, 2 coaste rupte, clavicula dislocata, 3 zile internat in spital, 35 zile de ingrijiri medicale. Nu am putut sa ma inteleg financiar cu el doarece solicita fff multi bani (10.000 euro) si astfel am ajuns la proces (27.10.2010). Va rog sa-mi spuneti ce pedeapsa maxima pot risca si cum ar trebui sa actionez in acest moment (sa-mi angajez un avocat, sa solicit avocat din oficiu, sa ma reprezint singur...). Va rog sa nu evitati problema mea si sa ma ajutati cat mai repede cu un sfat avizat
opinia mea e sa va angajati un avocat care sa va ajute sa convinga instanta sa platiti cat mai putin cuantumul daunelor.pedeapsa ar fi inchisoare cu suspendarea executarii pedepsei.
Multumesc de promptitudine.
In ceea ce priveste permisul de conducere?
Pedeapsa este obligatoriu inchisoare cu suspendare? Nu exista alta varianta?
In ceea ce priveste onorariul pentru un astfel de proces aveti cumva o cotatie aproximativa de pret? (procesul este la judecatoria calarasi)
In functie de numarul de zile de ingrijiri medicale de care va beneficia persoana accidentata in urma concluziilor medicului legist,in certificatul medico-legal pe care il va emite se va stabili incadrarea juridica.
Daca va beneficia de un numar de zile ,sub 60,este posibil sa va intelegeti cu acesta,sa il despagubiti si sa isi retraga plangerea penala,sens in care permisul va fi suspendat contraventional pe o perioada limitatata de timp.
Daca nu va intelegeti cu acesta, cu privire la daune sau numarul de zile de ingrijiri medicale acordate victimei,este peste 60(cand urmarirea penala se desfasoara din oficiu,indiferent de pozitia partii vatamate),daca dosarul va fi trimis in instanta si veti condamnat,in functie de condamnare ,permisul va va fi anulat,urmand ca intr-un termen de 6 luni-1an sa puteti formula cerere pentru examinare in vederea obtinerii unui nou permis de conducere