avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... taxa auto
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

taxa auto

Buna ziua!As dori sa va intreb daca pot recupera taxa de inmatriculara pt o masina second hand, cumparata in luna octombrie 2009.taxa este de 500euro.mentionez ca masina am vandut-o in luna iulie.
Cu stima,
sorin Prahova
Ultima modificare: Vineri, 8 Octombrie 2010
sorinleo82, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cabinet avocat Larisa Dudciuc , Avocat 07:43, 11 Octombrie 2010
Daca ati platit taxa de inmatriculare inainte de a o vinde, puteti cere restituirea taxei platite. Daca ati vandut masina cu numerele provizorii sau de straintate, numai cel care a facut documentatia necesara inmatricularii poate cere RESTITUIREA taxei - fiind cel care a platit-o.
si, chiar daca ati platit taxa de inmatriculare, veti avea nevoie, in instanta, de certificatul de inmatriculare (pe care va trebui sa-l cereti de la cumparator)
In primul rand ati cumparat masina in oct 2009 , dar cand ati inmatriculat-o,data conteaza si localitatea unde ati platit-o!
TAXA am platit-o in octombrie2009.Auzeam pe la cineva ca daca a trecut o anumita perioada de la data cand am platit taxa(3luni parca) nu se mai poate recupera suma platita.este adevarat sau doar un zvon.
Multumesc!
Va recuperati taxa , impreuna cu cheltuielile vde judecata si dobanda!
Demarati procedurile cu un av care cunoaste astfel de cauze!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare taxa auto crys_to_all crys_to_all am inmatriculat o masina second hand adusa din germania in anul 2009 si am platit taxa de inmatriculare in valoare de 4617.00 ron in data de 04 06 ... (vezi toată discuția)
Se mai palteste taxa de poluare? ContSters54529 ContSters54529 buna ziua, am vazut zilele astea cateva site uri de stiri care ar spune ca nu se mai plateste taxa de inamtriculare.ESTE ADEVARAT? va intreb acest lucru ... (vezi toată discuția)
Restituire taxa prima inmatriculare emilio67 emilio67 Buna ziua. Am o nelamurire... Pentru o masina din Mai 2007 (nou cumparata) pentru care am platit taxa de prima inmatriculare se poate cere restituirea ... (vezi toată discuția)