avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1641 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... poprire pe cont persoana fizica
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

poprire pe cont persoana fizica

mi-am facut un cont la BCR(depozit) pe persona fizica,m-am dus la banca sa-mi lichidez contul si mi-a spus ca am o poprire de la ANAF si contul este blocat,cei de la la BCR m-au trimis la ANAF sa vad despre ce este vorba,acestia mi-au spus ca figurez cu o datorie la ei de 263 de mil,amramas socat,de unde aceasta datorie.vreau sa precizez ca acum 9ani am avut o firma impreuna cu un cumnat adica am fost asociati la un momemdat nu ne-am m-ai inteles si ne-am despartit,acesta mi-a spus ca se va ocupa el de inchidere firmei fapt pentru care nu am luat nici un bun de acolo.acum ma trezesc ca firma respectiva figureaza cu aceasta datorie de 263 de mil si mi-a pus poprire pe contul meu personal FARA sa PRIMESC NICI O SOMATIE SAU INSTIINTARE. va rog sa ma ajutati in acest caz...ce pot face eu acum sa imi scoata poprirea de pe cont?
p.s eu sunt disupus sa platesc jumatate din suma adica partea mea dar cei de l;a ANAF mi-au spus ca pana nu se achita datoria in totalitate nu-mi poate debloca contul.
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 20:19, 8 Octombrie 2010
Trebuie vazute actele, mi se pare ciudat ca ANAF a instituit poprire pe contul dvs persoana fizica, este posibil sa fi avut o hatarare judecatoreasca prin care asociatii au fost obligati sa suporte cu patrimoniul propriu datoriile firmei. Altfel nu se putea institui poprirea.. Daca ANAF ia toti bani de la dvs , va trebui sa va indreptati impotriva celuilalt asociat pentru a suporta parte din datorie. Raspunderea sociatilor este solidata, adica unul poate fi obligat sa plateasca tot dar are drept de regres impotriva celuilalt.
bogdan_gl a scris:

mi-am facut un cont la................................................ pe persona fizica,m-am dus la banca sa-mi lichidez contul si mi-a spus ca am o poprire de la ANAF si contul este blocat,cei de la la ............................. m-au trimis la ANAF sa vad despre ce este vorba,acestia mi-au spus ca figurez cu o datorie la ei de 263 de mil,amramas socat,de unde aceasta datorie.vreau sa precizez ca acum 9ani am avut o firma impreuna cu un cumnat adica am fost asociati la un momemdat nu ne-am m-ai inteles si ne-am despartit,acesta mi-a spus ca se va ocupa el de inchidere firmei fapt pentru care nu am luat nici un bun de acolo.acum ma trezesc ca firma respectiva figureaza cu aceasta datorie de 263 de mil si mi-a pus poprire pe contul meu personal FARA sa PRIMESC NICI O SOMATIE SAU INSTIINTARE. va rog sa ma ajutati in acest caz...ce pot face eu acum sa imi scoata poprirea de pe cont?
p.s eu sunt disupus sa platesc jumatate din suma adica partea mea dar cei de l;a ANAF mi-au spus ca pana nu se achita datoria in totalitate nu-mi poate debloca contul.


interventie moderator

Cititi va rog Regulamentul de postare si stergeti denumirea societatii implicate in discutie.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fiscalitate nucusor nucusor buna seara,sunt administrator la o firma care are datorii la fisc,cei de la fisc ma ameninta ca o sa recupereze datoriile de la mine silit ,dar ca persoana ... (vezi toată discuția)
Rog urgent: banca mi-a blocat contul la cererea unei firme andutza_puishor andutza_puishor Mi-au fost virati astazi niste bani in contul BCR. Cand am mers sa retrag suma, functionara mi-a spus ca am contul blocat la solicitarea BT Direct (membra a ... (vezi toată discuția)
Anaf poate cere poprirea conturilor la solicitarea altor instituții? Re-Design ngo Re-Design ngo „In data de 13/12/17 BCR a primit o instiintare pentru poprirea conturilor dv. in valoare de... Pentru detalii va asteptam in orice unitate BCR” - acesta ... (vezi toată discuția)