avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 818 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... ANAF poate cere poprirea conturilor la solicitarea ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

ANAF poate cere poprirea conturilor la solicitarea altor instituții?

„In data de 13/12/17 BCR a primit o instiintare pentru poprirea conturilor dv. in valoare de... Pentru detalii va asteptam in orice unitate BCR” - acesta este mesajul pe care l-am primit - prin sms, deoarece am activat acest serviciu al bancii. Altfel, nu as fi aflat, probabil, niciodata despre poprire - contul respectiv este pentru alocatia copiilor.... care nu poate fi blocata. De la BCR am aflat ca poprirea e de la anaf. Nu am primit nicio instiintare prealabila, nicio somatie. Sotul meu a primit, tatal meu, care locuieste la aceeasi adresa, la fel. Nu se poate invoca faptul ca nu am fost acasa sau ca nu m-am dus la posta sa ridic plicul de la anaf. Cum ar trebui procedat in acest caz? Desigur, am fost deja la anaf, ei mi-au spus ca au primit cerere de la casmb pt poprire, Am fost la casmb, nu am nicio datorie la ei. Urmeaza sa ma duc la casa de pensii.... Dincolo de timpul pierdut aiurea, faptul ca nu am fost avertizata in niciun fel ca datorez ceva, cuiva, nu ar trebui „amendat”? Cum se poate „soma” anaf sa nu abuzeze in continuare de timpul si de nervii mei? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Re-Design ngo , utilizator 14:23, 4 Februarie 2018
Din cele sustinute, s-a trecut direct la executare silita respectiv la poprire inainte de comunicarea deciziei de impunere. In aceasta situatie se impune formularea unei contestatii la executarea silita.
există un formular standard? ce anume ar trebui sa contest? multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa instintare plata contributii sanatate pe 5 ani Mainerici  Ctin Mainerici Ctin pfa -taximetrie a primit instiintare privind plata pe ultimi 5 ani din urma,exista vreo modalitate de contestare/ (vezi toată discuția)
Poprire suspecta - a doua executare silita pentru acelasi credit malexm malexm Prin 2003 am facut un imprumut la o banca, in 2006 am fost executat silit si am achitat intreaga suma la executor, in data de 4.11.2016 am primit un mesaj de ... (vezi toată discuția)
Poprire pe cont persoana fizica insaterm insaterm Pentru o datorie persoana fizica la ANAF (de care nu stiam), m-am trezit cu poprire pe conturile bancare. Unele banci m-au instiintat (sms, email sau chiar ... (vezi toată discuția)