avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 805 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt hypermarket-solicitat banii inapoi
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt hypermarket-solicitat banii inapoi

Buna ziua. X e prins furand in valoare de 20 ron. E oprit de paza, pus sa plateasca 70 ron, sa semneze un proces verbal intocmit de agentii de paza si lasat sa plece. Au trecut vreo 8 luni de atunci si nu a primit nicio citatie, nu l-a cautat politia, nimic. Care sunt sansele sa fi fost totusi informata politia si sa primeasca vreo amenda, citatie, ceva?In cat timp poate fi sesizata politia de la o asa fapta?Iar politia, de cand este sesizata, in ce termen poate lua masurile legale?
Dupa relatarea dvs si dupa modul total ilegal in care se desfasoara lucrurile,in folosul celui care a sustras,probabil ca acesta nu va mai fi chemat la politie intrucat magazinul a recuperat prejudiciul si ceva in plus,a mai recuperat si obiectele sustrase ,facandu-si propria lege.

Nelamurirea mea este de ce au mai insistat ca X sa semneze acea hartie/proces verbal? Apoi au mers la una din case si l-au taxat cu produsul A de cateva ori, pana valoarea a fost aproximativ 70 ron. O ciudatenie, din punctul meu de vedere. O alta dilema a mea tine de faptul ca X nu are cum sa dovedeasca cei 70 ron solicitati si obtinuti de hypermarket, deci hypermarketul ar putea foarte bine sa si sesizeze politia, nu? Totusi, de ce nu au chemat-o pe loc? (cu sau fara cei 70 ron luati). Au dreptul sa trimita sesizarea dupa cateva zile/o saptamana/o luna?
Aceasta este politica unor societati comerciale,cu complicitatea mai putin sau mai mult tacita a organelor statului,.
Acestea au ajuns sa isi faca propria politica comerciala,in dauna politicii penale a statului roman.
Rationamentul este simplu:
Ei isi scot banii de 2-3 ori,ies in profit chiar,profit neconsemnat in acte,iar clientul vine si data viitoare.
Organele statului sunt multumite ca nu mai sunt "bombardate" cu cauze penale derizorii
viorel22 a scris:

Nelamurirea mea este de ce au mai insistat ca X sa semneze acea hartie/proces verbal? Apoi au mers la una din case si l-au taxat cu produsul A de cateva ori, pana valoarea a fost aproximativ 70 ron. O ciudatenie, din punctul meu de vedere. O alta dilema a mea tine de faptul ca X nu are cum sa dovedeasca cei 70 ron solicitati si obtinuti de hypermarket, deci hypermarketul ar putea foarte bine sa si sesizeze politia, nu? Totusi, de ce nu au chemat-o pe loc? (cu sau fara cei 70 ron luati). Au dreptul sa trimita sesizarea dupa cateva zile/o saptamana/o luna?

probabil aveau ei lipsa in gestiune ac produse :))
@"laur81"

Acestea sunt "ciudatenii mult mai putin ciudate" decat aceea de a incalca legea ,in mod vadit,cu complicitatea organelor in drept obligate de fapt sa vegheze la respectarea legii.
Mi se pare mai deranjant decat toate imixtiunea unor societati comerciale in activitatile de prevenire si de combatere a infractiunilor ca si psivitatea celor multumiti ca au mai putin de lucru,dar mai cu seama pasivitatea statului,care trebuie sa isi faca propria politica penala

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda penala sau amenda administrativa - furt din supermarket hoaney hoaney Buna ziua va deranjez cu o intrebare,la care caut raspuns. In urma cu 2 zile nepotul meu in varsta de 19 ani a fost prins furand dintr-un hypermarket bunurile ... (vezi toată discuția)
Furt magazin veston veston Salut Am sustras furat din hypermarket mai multe zile imbracaminte fara afi prins.Intruna din zile am fost prins de agenti de paza care au chemat politia .Am ... (vezi toată discuția)
Dosar penal?va rog,o parere,urgent!!!! viorel_radulescu viorel_radulescu un prieten a fost prins intr-un hypermarket dupa ce a consumat cateva batoane de ciocolata, abandonand ambalajele pe rafturi. agentii de paza l-au oprit, s-au ... (vezi toată discuția)