Buna ziua va deranjez cu o intrebare,la care caut raspuns.
In urma cu 2 zile nepotul meu in varsta de 19 ani a fost prins furand dintr-un hypermarket bunurile gasite asupra lui au fost platite pe loc dupa care acele bunuri i-au fost returnate nepotului.Acestia au spus ca sa asteptam acasa ca ne vine amenda penala sau amenda administrativa.Imi pute-ti spune la ce sa ne asteptam de acum in colo?
daca valoarea prejudiciului a fost recuperata, aceasta nu a fost mare si nepotul nu are antecedente penale, se pot aplica dispozitiile art 18.1 C.Penal. in rest, cind nepotul pleaca de acasa obligati-l sa-si tina miinile in propriile buzunare.
NU trebuie sa stati linistit acasa. Pana se ajunge la amenda penala, trebuie sa parcurga un lung drum al cercetarii penale la care trebuie sa fie prezent si sa aiba un avocat.Alfel, pentru furt, cu sustragere de la urmarire penala se poate ajunge la inchisoare.
Furt calificat!!
tynna
ieri impreuna cu o prietena am mers intr-un hypermarket,vazand ca erau lucruri desfacute pe acolo am zis sa incercam si noi sa luam cate ceva!dupa ce ne-am ... (vezi toată discuția)