avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 953 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Nu mi-am primit salariul niciodata de cand m-am angajat
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Nu mi-am primit salariul niciodata de cand m-am angajat

Buna ziua, cu ceea ce ma confrunt este de neconceput dar totusi se intampla.
In luna mai m-am angajat la o firma de constructii din Constanta, ca supervisor in departamentul vanzari dar nu mi-am primit salariile nici pana in ziua de azi.
In culmea agoniei, am inceput sa rascolesc rafturile din birou si am dat peste toate contractele de munca ( inclusiv al meu ) care nu fusesera depuse la ITM ( cu toate ca mi se spusese ca este depus ).
Mai tarziu am aflat ca cei doi patroni ( oamenii care m-au angajat ) nu sunt ceea ce se dau, firma este trecuta pe numele altcuiva iar cei doi in acte apar simpli "lucratori comerciali". Am inteles ca au preluat ei firma dar inca nu s-au finalizat actele...etc. Cei doi au eliberat mai multe facturi si chitante neinregistrate in contabilitate, nu si-au platit tva-ul la stat niciodata, au luat avansuri de la clienti ( unde urmau sa inceapa anumite lucrari ) si apoi dispareau. Incepeau lucrarile si le abandonau, fugeau cu banii. Acest lucru l-a patit si mama mea, care a apelat la aceasta firma ptr a-si izola casa. A dat un avans de 400 lei dar nici vorba de izolat casa. Cei doi asa zisi patroni sunt de negasit.. Sediul firmei este abandonat si nu raspund la telefoane.
Am facut o plangere la ITM dar dupa un timp cei de acolo mi-au spus ca nu pot da de ei iar la domiciliul patronilor nu se pot duce ca nu le permite legea.
Nu stiu ce sa mai fac si unde sa apelez...cum este posibil ca o firma sa produca atatea infractiuni iar nimeni nu le poate face nimic...
Va rog frumos, daca ma puteti ajuta cu orice...un sfat, orice... Va multumesc!!!

Contractele de munca cat si un chitantier au ramas la mine.
Cel mai recent răspuns: ContSters22096 , utilizator 18:18, 8 Octombrie 2010
adresati-va si anaf si politiei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exista protejarea angajatului fata de angajator? lazflo lazflo Buna seara. Am o problema legata de codul muncii. Lucrez din data de 6 martie la o societate comerciala (ABC) si patronul m`a tinut \"in proba\" pana in 15, ... (vezi toată discuția)
Buna ziua la noi in oras exista un anume „meserias” instalator ... Angel Mariana Angel Mariana Buna ziua La noi in oras exista un anume „meserias” instalator care lucreaza fara autorizatie. Lucrari in subsoluri, izolatii cu pluta la blocuri, etc. El ... (vezi toată discuția)
Răspunderea angajatorului în cazul evaziunii fiscale şi şansele fostului angajat de recuperare în instanţă drepturile pierdute prin aceasta ionut.iosub ionut.iosub Bună seara, Situaţia ce v-o descriu ar putea fi hilară dacă nu ar fi răspândită în România şi favorizată de complicitatea tacită a angajaţilor. ... (vezi toată discuția)