Va rog sa nu mai scrieti mesaje consecutive, contravine regulamentului de postare. Aveti butonul "editeaza" si va puteti completa orice mesaj scris.
Acum, mi-a placut ce-ati scris:
Cred ca acuma este clar sau v-am bagat si mai rau in ceata.
Eu stiu daca sunt sau nu in ceata? B-) Trebuia sa precizati de la inceput ca ati beneficiat de pensie de serviciu conform Legii nr. 223/2007. In absenta acestei precizari, primele doua mesaje sunt contradictorii.
Faceti o usoara confuzie intre
stabilirea pensiei de serviciu si
plata acesteia, dar acum nu mai conteaza. Am scris "acum nu mai conteaza" deoarece pensia a fost recalculata conform HG 737/2010.
Dar recalcularea pensiei de serviciu nu are nicio legatura cu stagiile aferente perioadelor lucrate in grupe de munca. HG nr. 737/2010 nu cuprinde prevederi referitoare la grupele de munca. In absenta acestor prevederi, se aplica art. 78 ind. 2 din Legea nr. 19/2000 (art. 78 ind. 2 a fost introdus in Legea nr. 19/2000 prin OUG nr. 100/2008).
Astfel, daca ati lucrat in grupa I de munca 26 de ani, stagiul aferent acestei perioade (sau sporul de grupa) este de 13 ani, nu de 16 ani si 3 luni asa cum apare in decizia de pensie. Ca sa si explic in ce consta acest stagiu: pentru fiecare an
intreg lucrat in grupa I de munca se adauga stagiului realizat cate 6 luni.
Daca datele prezentate de dvs. sunt corecte, casa de pensii a gresit in favoarea dvs. Eu zic sa reglementati situatia acum, mai devreme sau mai tarziu veti primi o decizie de debit. Inscrieti-va in audienta la directorul executiv adjunct al casei de pensii si rezolvati problema.