avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 723 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Aplicare OUG 100/2008 - contestatie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Aplicare OUG 100/2008 - contestatie

Pensionar din 1995,pensie pt.limita de varsta.26 ani 7 luni si 13 zile in grupa I de munca.Comform Legii 19/2000 am realizat un punctaf mediu anual de 3.76922.La data de 01.10.2010 am primit o noua decizie de pensionare cu un puctaj mediu anual de 3,080220,punctaj marit prin recalculare comform OUG 100/2008.Calcul complet eronat ce nu respecta prevederile ordonantei.Iata calculul facut de mine comform acestei ordonante:
Calculul punctajului suplimentar pt 26ani 7 luni 13 zile
26 ani gr,I X 0.5 = 13
13 : 30 = 0,43333
pt.fiecare luna gr.I peste un an se da 0.04166
7 luni X 0.04166 =0,29162
0.43333+ 0.29162=0.72495
3,76922 +0.72495=4,49417
4,49417 X732,8 =3293,3277 = 3294 ron
Rog daca poate cineva sa-mi spuna daca este corect,pentru a face contestatie comform art 87 al L.19/2000 si a cere diferenta de pensie dintre cea in plata si cea calculata incepand din februarie 2009
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 06:37, 16 Octombrie 2010
Debit(daca va aparea o astfel de decizie)inseamna ca o sa platiti(retine) si nu ca o sa primiti.Vad ca acum,introduceti un alt element nou,suma de 26390 lei.Ce probe aveti pentru aceasta afimatie?De regula,restantele se platesc ca si diferente intre doua sau mai multe decizii de recalculare pe o anumita perioada de timp(aparad in urma cresterii punctajului mediu anual).Pentru plata acestora nu se va emite niciodata decizie.Asa cum va spus si doamna Pintea,lamuriti-va problema cu casa locala.
A-ti intuit bine si m-ati lamurit f.bine.Prin hotariri definitive si irevocabile am castigat
doua procese cu casa de pensii si am primit restante si mai am de primit asa cum am aratat,insa nu eram lamurit cu OUG 100/2008,daca se va imparti la 20 sau 30.Pentru categoria mea profesinala punctul mediu anual se afla si s-a aflat prin impartire la 20 comf.L.19/2000,art.43-(1),art.20 si Anexa4.Mii de multumiri,mai am
inca de luptat.Asta o fac din 2006 si in continuare.
Cu multumiri D.D.
P.S. Stiu ce inseamna un debit sau un credit.
Ultima modificare: Marți, 12 Octombrie 2010
dudu2ira1, utilizator
Sarut mana ! Pana acuma nu am vrut sa contrazic,insa dupa cum vedeti si D-voastra L.223/2007 nu a fost abrogata,iar pt.noi nu avea aplicare legea 119/2010,deoarece recalcularea comform L19/2000 a fost facuta inaintea aplicarii L.223/2007.
Cei care citesc legea 119/2010 vor vedea ca a fost data in special pt.militari....etc,nu pt.cei carora le-a fost facut calculul inainte.Insa-si din enunt rezulta canu se mai numeste pensie de serviciu ci pensie pt.limita de varst,insa ea
ramane.Gresit interpretat de toti si in special de cei ce au facut legea.(foarte prost facuta) Despre H.737 si mai proasta mai ales pri art.11.De aici incolo nu mai comentez.Cu respect si stima D.D.
Interventie moderator

Am rugamintea sa nu mai deschideti aceeasi discutie, contravine pct. 3.3 din regulamentul de postare in Forum. Daca mai aveti nelamuriri in legatura cu aceeasi problema (desi la intrebarea de mai jos vi s-a raspuns), va rog sa le postati in continuarea acestui topic.
Regulamentul poate fi citit aici:
www.avocatnet.ro/content/tag...

Multumesc!

Gabriela Pintea

dudu2ira1 a scris:
1)Daca in cazul recalcularii punctajului suplimentar comf.OUG 100/2008 dece se spune ca se ia in calcul numai anii intregi,cand legiuitorul in OUG prevede:
-- pentru sporul acordat pt.vechimea realizata in grupa a I-a sau a II-a de munca,se acorda un punctaj anual de:
--- 0,5 pt.fiecare "an de spor" obtinut ca urmare a desfasurarii activitatii in grupa a I-a de munca,
--- 0,25 pentru fiecare an de spor in cazul grupei a II-a de munca.
Totodata,"pentru fiecare luna" care depaseste un an de spor,se acorda un
-------------------------
punctaj de:
--- 0.04166in cazul grupei a I-a de munca
--- 0.02083 in cazul grupei a II-a de munca ???
Care este calculul corect pentru 26 ani 7 luni...si (13 zile- astea da se exclud) in grupa a I-a de munca.??? Pensionar din 1995 .
cu multumiri D.D.

Carp Mircea a raspuns:
Pentru 26 de ani grupa I-a de munca,avem 13 ani de spor x 0,5 puncte = 6,5 puncte : 30 = 0,21667 punctaj sulimentar.Lunile nu conteaza(nu se iau in calcul).O seara buna.

dudu2ira1 a scris:
Multumesc mult!
Daca lunile nu se iau in calcul cum spune-ti D-voastra,oare dece a amintit legiuiotorul ca pt.fiecare LUNA care DEPASESTE un AN de SPOR ....a se vedea mai sus. Oare legiuitorul a spus asa de "florile marului",sau din comaditate UNII nu vor sa calculeze. Atentie Domnilor, nu face-ti decat sa incitati lumea cu astfel de raspunsuri.Oare nimeni nu mai vrea sa respecte legile?
Sau fiecare face dupa capul Sau,interpreteaza legea dupa propria ureche,lautareste?
Eu voi cere recalcularea asa cum este prevazuta in OUG 100/2008 si tare vreau sa vad Expertul care va sustine altceva.Mai mult de atata stagiul de cotizare nu este pt.toti 30.Unii se incadreaza in prevederile RIL al Deciziei nr.40 data de ICCJ
la data de 22 septembrie 2008,adica 20,25,sau mai mult de 30.....etc
Cu respect D.D.

Ultima modificare: Joi, 14 Octombrie 2010
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Sa va spun interpretarea mea legata de lunile de spor:Art.14(1) din legea 3/1977
a)pentru un an in grupa I-a se ia in calcul un an si sase luni.
b)pentru un an in grupa II-a de munca se ia in calcul un an si trei luni.
Asadar acestea sunt considerate sporuri de grupa.
Nicaieri nu spune de exemplu ca pentru 6 luni de grupa I-a se ia in calcul 6 + 3 luni.
Lunile de spor apar de la un an intreg.Grupa I-a 6 luni;Grupa II-a 3 luni.
Mai exact 25 de ani grupa I-a = 12 ani si sase luni de spor.Sau 25 de ani grupa II-a =6 ani si 3 luni de spor.O seara buna.

Alte discuții în legătură

Modul de calcul al punctajului suplimentar - grupa i de munca Popescudvasile Popescudvasile Am primit in aceasta luna punctajul suplimentar pentru ani lucrati in Gr.I de munca si punctajul mediu anual suplimentar primit,nu corespunde cu punctajul ... (vezi toată discuția)
Punctajul suplimentar pentru activitatea lucrata in grupa de munca dion dion In legea 263 este prevazuta acordarea unui spor de 50% pentru cei pensionati in grupa 1 inainte de sept 2008 Eu m-am pensionat in feb 2009 si nu am beneficiat ... (vezi toată discuția)
Oug nr. 209/2008 iancutuila iancutuila doresc sa stiu cand se va pune in aplicare OUG 209/2008 cu mentiunea ca am lucrat in grupa II de munca aproximativ 30 de ani de unde rezulta un spor de 7.3 ani ... (vezi toată discuția)