Sunt economist si de curand mi s-a propus sa lucrez la o firma de insolventa deoarece ar vrea sa renunte la firma de contabilitate cu care colaboreaza, pentru a tine evidenta contabila la sediul firmei. Firma de insoventa tine contabilitatea firmelor de a caror insolventa se ocupa. Totodata ar trebui sa tin si contabilitatea propriu-zisa a firmei de insoventa. Dupa ce am mai citit una alta am constatat ca nu prea se aseamana cu contabilitatea majoritatii societatilor comerciale cu care eu sunt obisnuita. as fi dispusa sa incerc, dar m-ati putea ajuta cu un exemplu de monografie si totodata ce declaratii trebuie depuse?
Va multumesc mult!
Ok am gasit eu ceva monografii pentru contabilitatea in insolventa, dar tot mi-au ramas niste neclaritati...
Chiar nu se gaseste nimeni sa ma lamureasca_
De exemplu:
1. Cand firma intra in sarcina lichidatorului, declaratiile 100,101,102,300,394 se depun pana la radierea firmei?
2. in etapa de valorificare a activelor sa zicem ca sunt vrea 6 mijloace fixe de vandut.
unul se vine in luna mai rezulta trebuie depus D300 pana la 25.06
4 se vand in luna iunie rezulta trebuie depus D300 pana la 25.07
in iulie nu se vinde nimic rezulta D300 pe zero pana la 25.08
in august se vand restul rezulta D300 pana la 25.09
Tva de plata catre stat aferent fiecarei luni se plateste la fiecare scadenta in parte? sau dupa valorificarea tutror activelor?
3. Daca firma de lichidare nu reuseste sa vanda un mijloc fix ce se intampla? Cum se procedeaza? Astepta pana il vinde sau se poate incheia procesul de lichidare?
4. In etapa I cand se face bilantul de lichidare, dupa inventarierea si evaluarea tuturor A si P, acesta se depune la Finante?
Pe urma dupa lichidarea tuturor operatiilor, bilantul pe zero trebuie depus la Finante?
5. Rezervele legale vin impozitate de 2 ori cu 16%?
3, decontare rezerve legale catre asoc
1061 =456 1.850
6, decontarea profitului din lichidare
121= 456 3.360
7, impozit dividende ( rezerva legale + profit lichidare )
( 1850 - 296 = 1554 + 3360 = 4914 X 16% = 786 )
456= 446 786
6. La vanzarea unui mijloc fix trebuie facute ceva declaratii? Se retine impozitul de 16% sau acesta va fi retinut in momntul calcului trimestrial al impozitului pe profit?
Vad ca nu v-a ajutat nimeni la momentul respectiv, intre timp v-ati angajat la aceasta firma?
Sunt si eu acum exact in aceeasi situatie ca si dumneavoastra...
Ma puteti ajuta cu o monografie, va rog ?