avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1161 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cand ma pot pensiona pentru limita de varsta?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cand ma pot pensiona pentru limita de varsta?

Sint nascut la data de 30-mai-1953, din data de 10-07-1971 si pina la data de 10-08-2000 am lucrat in grupa a-2-a de munca, iar din data de 10-08-2000 pina la data de 01-04-2001 am avut ajutor de somaj, din data de 01-04-2001 si pina in prezent sint angajat fara a mai beneficia de grupa a-2-a de munca. Cind ma pot pensiona pentru limita de virsta?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 07:31, 9 Octombrie 2010
Potrivit legii privind sistemul unitar de pensii publice, puteti beneficia de pensie pentru limita de varsta la 58 de ani si 6 luni. Am redus cu 6 ani si 6 luni varsta standard de pensionare de 65 de ani, avand in vedere ca ati lucrat 29 de ani in grupa II de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul varsta pensie anticipata. Popa Cornel Popa Cornel Buna ziua, ma numesc Popa Corneliu si as vrea sa stiu si eu daca am dreptul de a avea pensie anticipata si daca as putea-o obtine anul acesta sau data cea mai ... (vezi toată discuția)
Cand poate sa iasa la pensie ptr. limita de varsta? mariatoda30 mariatoda30 buna ziua!, sotul meu este nascut in 26. 07. 1956, a lucrat din 1973 sept pina in mai 2006, dupa care a intrat in pensie de boala, mentionez ca 29 de ani si ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipată feliciamartinescu feliciamartinescu Șoțul are 57 și 35 de ani lucrați cu ani de grupa 1.Din ce am înțeles de la casa de pensii calcularea unei pensii anticipate se face la vîrsta de 60 de ... (vezi toată discuția)