speta e urmatoarea: in baza legii 330/2009 si a OUG 1/2010, angajatorul emite o decizie prin care modifica unilateral cuantumul salariului. angajatul face contestatie si apoi actiune in instanta. ulterior se emite o noua decizie pentru modificarea si completarea primei decizii, care spune, ad literam "art. 1 din decizia cutare se modifica si va avea urmatorul cuprins...". cea de a doua decizie nu se mai ataca in termen potrivit L. 330/2009. s-a facut insa precizare de actiune la prima contestatie si s-a cerut si anularea actelor subsecvente primei decizii, respectiv a doua decizie. partea adversa sustine ca prima contestatie e lipsita de obiect, ca decizia atacata a fost inlocuita, iar precizarea cu privire la a doua decizie e tardiva.
problema mea e, cu ce argumentare si temei conving eu instanta ca nu e lipsita de obiect contestatia mea (prima decizia e inca in vigoare dar e modificata) si ca daca pica prima decizie pica si a doua, chiar daca nu am atacat-o in termen?
nu am gasit nimic asemanator in practica...mi se pare o speta foarte interesanta, dar as fi mai linistita daca nu ar trebui sa o deznod eu.
orice idee e binevenita...
Mie nu mi se pare speta ca fiind foarte interesanta. Interesant ar fi daca instanta de fond va admite cererea de chemare in judecata. Din punctul meu de vedere nu are nici un motiv sa nu o judece si sa o respinga ca fiind lipsita de obiect, asa cum sutine paratul.
Prima decizie nu este anulata de catre angajator, ci numai modificata si completata. Deci, asa cum corect opinati, este in vigoare. Apoi, in raspunsul pe care l-ati primit recursului gratios, angajatorul trebuia sa va comunice intentia sa de modificare a primei decizii si chiar sa o si faca in termenul in care ati fost in drept sa va adresati instantei.
interesanta ar fi si motivarea admiterii. problema mea e ca daca se anuleaza prima si nu se dispune nimic cu privire la a doua (se respinge ca tardiva, inadmisibila), eu raman in cu o decizie in vigoare care nu e de sine statatoare, fiind doar o modificare, dar sunt sigura ca angajatorul o va aplica in continuare. cum sustin eu ca daca pica prima decizie, a picat si a doua?
Foarte important 2
simpatyk
Uitati cum sta treaba.Eu am depus la casa de pensii dolj adeverente cu salari si cu sporul de vechime ca am castigat salarii mai mari ca cele anscrise an ... (vezi toată discuția)